Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Tulipaner - hund

Farverige tulipaner med giftige tulipanløg

Af dyrlæge Peter Kierk.

Hvordan ser tulipanen ud?

Tulipanen er en løgplante, der normalt er enkeltstilket med kileformede blade hæftet på stilken. Blomsten er mangeartet i form og farve, så derfor vil en yderligere præsentation undlades.

Hvor kan dyrene komme i kontakt med tulipanen?

Tulipanen er vel nok en af de mest almindeligste planter i vore haver. Derudover anvendes den i vid udstrækning som afskåren blomst i bundne buketter.

Hvilken gift indeholder tulipanen?

Tulipanen indeholder stoffet tulipin, som er et alkaloid. Tulipin indholdet er størst i tulipanløget.

Hvordan viser forgiftningssymptomerne sig?

Symptomerne viser sig i form af:

  • Opkast
  • Diarré
  • Legemstemperaturen falder
  • Hunden bliver meget tørstig
  • Sidst i forløbet ses kramper, der kan ende med døden

Den mængde tulipaner, en hund eller en kat skal indtage før det bliver fatalt, er så stor, at det er urealistisk, at det kan ske. Det er derimod ikke sjældent, at specielt hundehvalpe kan finde på at æde tulipanløg og få en alvorlig omgang opkast og diarré.

Hvad kan man gøre for at modvirke giften?

Der findes ikke en specifik modgift til tulipin. Behandlingen som foretages af din dyrlæge er understøttende. Det vil sige, man reetablerer væskebalance ved hjælp af væsketerapi og behandler mave/tarmproblemerne med den medicin, der findes mest gavnlig for at få normaliseret mavetarmfunktionen.

189,00 kr

Aptus Aptobalance pulver, 30 breve

Mælkesyrebakterier til hunde og katte med følsom mave. Aptus Aptobalance er et probiotika (mælkesyrebakterier), som bidrager til at stabilisere tarmfloraen og anbefales til hunde og katte med ”føl...

Køb her
739,00 kr

Hill's Canine i/d, 12 kg

Mavetarmdiæt til hund.  Hill's Canine Prescription Diet i/d er velegnet til hunde med diarré, opkast eller mave-tarmproblemer. 

Køb her
Tilbud
129,00 kr
109,00 kr

Canikur Pro, 30 ml

Pasta ved diarré og ubalance i tarmen. Canikur Pro er en velsmagende pasta, der indeholder hjælpestoffer med tredobbelt funktion, som styrker og understøtter tarmbalancen.

Køb her
Mængderabat
189,00 kr
Ned til
173,00 kr

Diapaste Hund & Kat, 60 ml

Fodertilskud til dårligt fungerende mave. Diapaste er et fodertilskud til hunde og katte med dårligt fungerende mave. Det indeholder bindende lermineraler og præbiotika (MOS) der beskytter, fremme...

Køb her
Tilbud
89,00 kr
75,00 kr

Canikur tabletter (4,4 gr.), 12 stk

Tabletter til regulering af tarmfunktionen ved diarré.  Canikur tyggetabletter er et kosttilskud udviklet specielt til hunde til regulering af tarmfunktionen ved diarré. Tabletterne kan bruges ale...

Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her