Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Racehund eller blanding

Alle hunde er skønne uanset om det er race- eller blandingshunde. Men køber du en blandingshund så kender du oftest ikke forældre dyrene, og det er i høj grad et spil i lotteriet. Det er svært at forudsige hvordan en blandingshund kommer til at udvikle sig. Usikkerheden gælder ikke kun størrelsen og udseendet. Hundens mentale egenskaber er også sværere at forudsige i en blandingshund. Købsprisen er som oftest lavere for en blandingshund, men da anskaffelsesprisen er lille i forhold til hvad det koster holde hund, bør dette ikke være et tungtvejende argument. 

Med en racehund har man større sikkerhed for, hvad det er man har købt. Køber man en hund der er stambogsført i Dansk Kennel Klub medfølger en stambog med hunden. En stambog - eller stamtavle - er hundens anetavle, der angiver navne og stambogsnumre på hundens forfædre i tre generationer. På stamtavlen kan der stå oplysninger om bl.a. forældre og bedsteforældres prøve- og udstillingsmeritter. Der kan også stå oplysninger om hundenes sundhedstilstand - at de har været undersøgt for bestemte arvelige lidelser. Stambogen er ikke noget garantibevis, men siger noget om hundens baggrund. Med en DKK stambog kan du deltage i udstillinger, prøver m.m. og du kan få stambogsført hvalpe efter hunden, hvis de pågældende krav til racen er opfyldt.

Hør nærmere om dette hos en opdrætter eller racens specialklub.

Royal Canin VCN Neutered Adult, 10 kg

Foder til sterilisterede/kastrerede hunde

489,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro voksen hundefoder, 8 kg

Hundefoder til alle racer

334,00 kr
Ned til 300,00 kr Køb her
Hill's SP Adult Advanced Fitness, 12 kg

Fuldfoder til voksne hunde

499,00 kr
Køb her
SPECIFIC CT-H Healthy Treats, 5x300 g

Sunde, fedtfattige godbidder

220,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro voksen hundefoder, 2 kg

Hundefoder til alle racer

129,00 kr
Ned til 121,00 kr Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her