Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
Sundhedsplan
Find dyrlæge
Webshop

4 til 7 måneder

Rolig periode
Perioden betegnes som rolig, fordi hvalpens hormonproduktion er stabiliseret og hvalpen er meget modtagelig for indlæring. Det er ideelt at tage hvalpen med til hvalpetræning i denne periode. Rangordenen bør være på plads nu.

Al indlæring skal være lystbetonet, da det er den mest behagelige måde at lære på for både hund og ejer. Hunden husker lystbetonet indlæring, og er mere motiveret for selv at prøve at løse opgaver.

Lær hvalpen øvelser øvelser som at sidde, give pote, ligge, rulle, give hals på kommando, gå zig-zag mellem benene og lær den at finde legetøj i gemmer. Træn også gerne sporsøg. Involvér hele familien i at arbejde med hunden. Lad gerne større børn deltage i træningen, idet det er meget værdifuldt for begge parter. Træningen kan få hunden vil få større respekt for børnene og se dem som "højere rangerende" i flokken. Lad altid en voksen iagttage børns træning med hunden. Sværhedsgraden af træningen kan langsom øges.

Når I går tur med hunden, så lad et barn eller en voksen løbe ud i terrænet og gemme sig. Umiddelbart efter at personen er ude af syne, slip da hvalpen og lad den søge efter personen. I starten kan man nøjes med en afstand på 10-30 meter i modvind (så hunden får fært af personen - vinden transporterer vores lugt). Hunden roses, når den finder den "forsvundne". Efter få gange er hunden i stand til at finde personen på større afstande. Afslut altid med at personen returnerer til den øvrige "flok" (familien), der således er samlet igen. Denne afslutning har stor betydning for hunden, nemlig at flokken er samlet.

Øvelsen kan også videreudvikles til et egentlig sporsøg. Hunden ser personen, som løber ud i terrænet med hundens madskål, hvorefter personen returnerer til udgangspunktet. Sæt en lang line (3 - 5 m) i hundens halsbånd (ikke kvælerhalsbånd) og slip så hunden. Du vil opleve, at hunden hurtigt begynder at bruge sin næse (sporsøg), og følger pesonens rute til madskålen. Læs mere om spørsøg i afsnittet træningspas.

Royal Canin Starter Large Dog, 14 kg

Tæver over 25 kg og deres hvalpe

629,00 kr
Køb her
KONG AirDog Squeaker tennisbolde 3 stk, X-small

Skånsomme x-small tennisbolde til hunde

29,00 kr
Køb her
BUSTER VitalChew Puppy Health, 30 stk.

Omega-3 tilskud

149,00 kr
Køb her
Adaptil halsbånd, Junior, 37,5 cm

Hjælper din hvalp med at føle sig tryg

210,00 kr
Køb her
SPECIFIC CPD-S Puppy Small Breed, 4x2,5 kg

Hvalpefoder til små racer

659,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro hvalpefoder, 8 kg

Hvalpefoder til alle racer

379,00 kr
Ned til 321,00 kr Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det du søgte? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find dyrlæge