Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Tips om klik og belønning

Godbidder

Start altid med at belønne ønsket adfærd med mad. Træn ikke med hunden, når den lige har spist eller er træt. Vælg noget hunden er vild med. Vælg altid godbidder der er meget små og lette at tygge. Du skal kunne give 20-25 godbidder uden at hunden bliver mæt! Prøv dig frem og lav en liste over de godbidder din hund er gladest for. Prøv: Pølse og ost i terninger, tørret lever, små rugbrødsterninger, små pålægs-terninger m.m. Når hunden forstår "legen", kan disse suppleres med andre belønninger, som hunden nemt kan spise, eksempelvis: Ærter, gulerod i terne, franskbrød i tern, kogt pasta i små stykker, tørkost m.m.

Leg og berøring

Når hunden har fået forståelsen for klikkerens betydning og har lært en ønsket adfærd, kan du belønne hunden på andre gode måder. Vær opmærksom på om måden at belønne hunden stresser eller beroliger den! For eksempel: Leg med en tennisbold, fodbold, frisbee eller leg med andre hunde er stressende og kan anvendes, hvis du ønsker fart og intensitet i de øvelser du indøver. Berøring, du ved hunden holder af, så som massage, blive kælet, nusset og talt roligt til, er at foretrække, hvis du skal indlære adfærd som kræver ro og koncentration.

Stemmen

Du kan begynde at kombinere - og med tiden erstatte - klikket med at rose med stemmen, men gør det først, når hunden har forstået, hvilken adfærd du ønsker og udfører den konsekvent.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her