Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Stødende og apporterende jagthunde

Eksempler på hunderacer i denne gruppe: Amerikansk cocker spaniel, cocker spaniel, curly coated retriever, chesapeake bay retriever, clumber spaniel, engelsk springer spaniel, flatcoated retriever, golden retriever,  irish water spaniel, kooikerhondje, labrador retriever, nova scotia duck tolling retriever, sussex spaniel og welsh springer spaniel.

De apporterende jagthunde fik deres debut, da man fremavlede robuste hunde med god næse og viljestyrke. De skulle kunne arbejde i forskelligt terræn både på land og i vand, hvor de hentede både dræbt og anskudt vildt. Retrievere og spaniels fik deres storhedstid, da man begyndte at drive klapjagt.

Ved denne form for jagt drives vildtet - af en menneskekæde - mod de ventende jægere. Med mellemrum sendes retrievere og spaniels så ud for at apportere det nedlagte vildt. De kan også rejse vildtet - få vildtet til at lette. Hundene skulle have god næse og koncentrationsevne, være rolige og spontane, pålidelige apportører. Det er netop de evner som i dag gør dem til værdsatte sweisshunde, narkotika- og sprængstofhunde såvel somfører- og servicehunde. Desuden er de også blandt de populæreste familiehunde.

Både retrievere og spaniels kan være gode valg som familiehunde, da de generelt er venlige og omgængelige hunde. Man skal dog respektere hundenes store behov for dagligt at bruge deres næse, finde og bære ting (ellers finder hunden selv noget at bære på - legetøj, sko, tasker m.m.) De har også behov for en god mængde motion, træning og samvær med familien, hvis også hundene skal være glade og tilfredse.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.