Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
Sundhedsplan
Find dyrlæge
Webshop

Hund graver i haven

Spørgsmål:

Vores dejlige schæferhund på 12 måneder har masser af energi, og der er altid fuld fart på, når han er i gang med noget - men det ser vi nu som et sundheds tegn. Vores børn leger meget med ham og vi går også til træning én gang om ugen, så noget bliver han dog beskæftiget! Alligevel er han ved at udvikle et par uheldige vaner. Når han spiser går det meget stærkt, og nogle gange går det så stærkt, at han kaster op. Han spiser dog opkastet igen før vi kan nå at gribe ind. Han får to krus mad én gang om dagen. Den anden uvane er, at han graver 4-5 steder i haven - nogle pænt store huller i øvrigt! Har I nogle gode råd?

Svar:

Det er godt at have god energi, men det lyder som om, at han godt kunne bruge lidt hjælp til at få bedre afløb for noget af al den energi! Det er godt, at I går til træning, men husk på, at alt det I lærer til træning, skal I øve på i løbet af ugen! Mange af de ting I lærer til træning, kan I godt tilpasse til en gå tur i byen, på stranden, i parken m.m.

I nævner, at hunden graver huller. Ofte er det et udtryk for understimulering og kedsomhed. Så i stedet for at tænke på hvorledes man kan straffe hunden for at grave, skal vi sikre os, at hunden ikke gør det fordi den er understimuleret og keder sig!

Med hensyn til børnenes leg med hunden, så husk på, at gentaget bold eller pindekast ikke er den bedste form for motion eller beskæftigelse. Det har en meget stressende effekt på hunden. Lær i stedet børnene at gemme legetøj eller godbidder for hunden, som den så skal finde. Denne "leg" kan både leges inde og ude. Start småt, men hav som mål at hunden, når den rigtig har forstået øvelsen, kan afsøge et større område, i forskelligt terræn osv.

Vi vil også foreslå, at I tilmelder jer et hundetræningskursus, hvor I kan lære at gå spor med hunden, samt flere eksempler på samarbejdsøvelser. Det gælder om, at I skal lære øvelser, der gør hunden glad for at samarbejde, udfordrer dens intelligens og gør den mentalt og fysisk træt. Se afsnittet gode hundelinks.

Med hensyn til maden, så kan vi af gode grunde ikke vide, hvor meget "to krus én gang om dagen" er. Tal derfor med jeres dyrlæge om fodertypen og mængden er rigtig for netop jeres hund.

Vi vil dog anbefale jer, at dele madrationen i to dele; således at han bliver fodret morgen og aften. Det vil gøre ham mindre sulten i løbet af dagen. Endvidere skal I lave søgeudvikling med en del af hans mad. Det er meget simpelt. Smid, med store armbevægelser, halvdelen af hans tørkost ud på græsplænen, mens hunden ser til og slip den så! Denne øvelse tjener to formål: Dels kan hunden ikke sluge maden, som den gør når den spiser af skålen og dels bruger hunden en masse god energi på at søge efter manden - og det trætter hunden på en sund måde.

Med den nye aktiveringsplan er risikoen meget mindre for, at hunden graver i haven. Men for en sikkerhedsskyld kan I lægge noget af hans egen afføring ned i hullerne og dække dem let til! Det er nemlig de færreste hunde der vil grave på et sted, hvor der ligger afføring.

Held og lykke med hele projektet!

Tilbud
VetPro voksen hundefoder, 2 kg

Hundefoder til alle racer

129,00 kr
116,00 kr
Køb her
Tilbud
SPECIFIC CT-H Healthy Treats, 5x300 g

Sunde, fedtfattige godbidder

199,00 kr
179,00 kr
Køb her
Royal Canin VCN Neutered Adult, 10 kg

Foder til sterilisterede/kastrerede hunde

473,00 kr
Køb her
SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed,14 kg

Fuldfoder til voksne mellemstore hunde.

559,00 kr
Køb her
Hill's SP Adult Advanced Fitness, 12 kg

Fuldfoder til voksne hunde

499,00 kr
Køb her
Tilbud
VetPro voksen hundefoder, 8 kg

Hundefoder til alle racer

334,00 kr
283,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.