Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
Sundhedsplan
Find dyrlæge
Webshop

Hunden kommer ikke

Spørgsmål:

Vores hund Buller, som er en boxer på 7 mdr., elsker at lege med de andre hunde i parken, og indtil for nylig kom han også pænt når vi kaldte. Nu kommer han løbende og standser et par meter fra os, når vi kalder ham hjem. Rækker vi hånden ud mod ham for at tage fat i hans halsbånd løber han væk, og det er næsten umuligt at få snoren på ham igen. Vi er i parken hver dag, så det er ikke motion eller leg med andre hunde han mangler. Jeg tør snart ikke slippe ham mere. Hvorfor gør han det, og hvordan får vi Buller til at komme når vi kalder? 

Svar:

Buller er med sine 7 mdr. ved at blive fysisk kønsmoden (læs mere i afsnittet hundens mentale og fysiske udvikling), han bliver mere selvsikker og selvstændigheden øges. Det er også i denne periode at han vil begynde at udfordre autoriteterne. At han ikke kommer, når I kalder er et kendetegn for perioden. Hvis I grundlæggende har et godt forhold til hunden, kommer I sikkert relativt "smertefrit" gennem denne periode. Hvis ikke, så kan perioden godt volde jer problemer. Det er fristende at blive vred, når han ikke kommer til jer, men lad være med det, det vil blot øge afstanden!

I har, som så mange andre hundeejere, givetvis selv været med til at skabe problemet. I har nemlig  ubevidst lært Buller, at når I kalder på ham og sætter snoren i ham, betyder det, at det er slut med at lege! Han er nysgerrig og kommer derfor, når I kalder, men når hun "lugter lunten", altså ser linen eller ser at I griber mod hans halsbånd, løber han fra jer igen - legen med de andre hunde er sjovere.

For at få et sikkert og hurtigt indkald skal I gøre følgende:

1.Træn først hjemme hvor han er mindst mulig distraheret. Når I har succes der, kan I gradvis træne i mere lokkende omgivelser.

2.I skal gøre det, at komme når I kalder til noget spændende, noget han vil gøre,hver gang I kalder. Til det formål skal I indledningsvis bruge lækre godbidder og noget legetøj han er glad for. Husk, at I kun skal træne nogle få minutter ad gangen og al I altid skal slutte med succes. Husk også, at I aldrig skal løbe efter hunden og at I aldrig må skælde hunden ud, når den kommer hjem.

3.Sig hans navn "Buller!" og giv ham en godbid, når han ser på dig. Gå rundt i huset. Sig navnet igen og ser han på dig så ros ham og beløn ham. Gentag indtil han meget ivrigt ser på dig, når du siger hans navn.

4.Sig hans navn (ikke "kom" eller "her") og løb et par skrid væk fra ham, sæt dig ned med ryggen til. Når han kommer om foran dig, roser du ham og giver ham godbidden (grib ikke ud efter ham!). Gentag flere gange, øg afstanden. Sig "fri" når du rejser dig og øvelsen er færdig. Husk, at du altid skal løbe væk fra ham. Træn også at kalde hans navn, når han er optaget af at se eller dufte til noget. Ros ham når han afbryder og ser på dig.

5.Gentag øvelsen som før, men denne gang holder du fast i godbidden, som han sikkert vil prøve få fat i. Mens han snuser til godbidden, sætter du den anden hånd på hans halsbånd. Når du har fat i halsbåndet roser du ham og giver ham godbidden. Sig så "fri" og lad ham løbe igen. Gentag flere gange. Hunden vil hurtigt lære, at din hånd på halsbåndet er en forudsætning for at blive belønnet, og at han får lov at løbe igen.

6.Veksl mellem at bruge godbidder, legetøj, ros og leg når han kommer hjem, og giv ham "fri" igen.

7.Når han kommer hurtigt og direkte til dig hver gang du kalder, kan du tilføje kommandoen "her" eller "kom" til hans navn. Gentag øvelsen.

8.Gå udenfor til en kendt, men ikke specielt interessant sted. Haven eller en grønt område uden andre hunde og mennesker er at fortrække. Gentag øvelsen som i punkt 4. Hvis han ikke straks kommer mod dig, så afled hans opmærksomhed med et skarpt "Nej!", kald i en glad tone hans navn på ny og løb hurtigt væk fra ham igen. Ros og berør halsbåndet, beløn ham og lad ham løbe igen. Hvis det mislykkes, så gå et skridt tilbage i træningen. Skæld ikke hunden ud, men husk, hvad det var der fristede ham og vær mere opmærksom næste gang.

9.Introducer gradvist flere forstyrrende elementer i træningen: Mennesker og hunde. Start med en enkelt hund og udvid til flere, når hunden kommer konsekvent.

God fornøjelse!

Tilbud
VetPro voksen hundefoder, 8 kg

Hundefoder til alle racer

334,00 kr
283,00 kr
Køb her
Tilbud
SPECIFIC CT-H Healthy Treats, 5x300 g

Sunde, fedtfattige godbidder

199,00 kr
179,00 kr
Køb her
SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed,14 kg

Fuldfoder til voksne mellemstore hunde.

559,00 kr
Køb her
Hill's SP Adult Advanced Fitness, 12 kg

Fuldfoder til voksne hunde

499,00 kr
Køb her
Tilbud
VetPro voksen hundefoder, 2 kg

Hundefoder til alle racer

129,00 kr
116,00 kr
Køb her
Royal Canin VCN Neutered Adult, 10 kg

Foder til sterilisterede/kastrerede hunde

473,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det du søgte? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find dyrlæge