Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
Sundhedsplan
Find dyrlæge
Webshop

Hunden ligger i sofaen

Spørgsmål:

Vi har et lille problem med vores ellers dejlige schæfer på 5 måneder - han hopper op i sofaen. Indledningsvis gjorde han det kun, når vi ikke var hjemme, men nu gør han det også, når vi er hjemme. Han er næsten ikke til at få ned og hopper op igen, næsten som om vi er i gang med at lege. Hjælp os venligst med vores lille problem.

Svar:

Selv om det er hyggeligt med en lille hvalp i sofaen, er det nok en god idé ikke at påbegynde noget, som I senere vil fortryde. Sådan gør I:

Forebyggende foranstaltninger:

  • Lad ikke hunden  få succes med at hoppe op i sofaen. Luk døren til stuen, eller hold den i nærheden af jer, hvis I ikke kan holde øje med sofaen og hunden.
  • Gør hundekurven interessant. Læg et nyt blødt tæppe i den eller køb en ny hundeseng. Mange hunde er glade for "sækkesenge" eller hundesenge med bløde sider, som forhandles i de fleste dyreudstyrsbutikker.
  • Læg af og til en godbid eller tyggeben i hundesengen - lad selv hunden finde den!
  • Placer hundesengen centralt. Et sted hvor hunden kan følge med i hvad der sker.
  • Sæt dig, fra tid til anden, ved hundesengen og nus med hunden. Det skal være et rart sted at være. (Send aldrig hunden til hundesengen som straf)

Når uheldet er ude...:

  • Hvis hunden springer op i sofaen, så forsøg at stoppe den ved at sige "Nej!" Kald så på hunden i en venlig tone og ros den, når den hopper ned. Lok hunden over til hundesengen. Ros og beløn den, når den lægger sig.
  • Hvis hunden ikke reagerer på dit "Nej!", sæt da en line i hundens halsbånd (linen giver dig mere kontrol over situationen). Sig "Ned!" samtidig med at du guider hunden ned med et lille ryk i linen. Ros og beløn når hunden er nede. Led den over til kurven og beløn når den ligger i den. Lad evt. en tynd line sidde i halsbåndet (kun under opsyn!). Således kan du hurtigere få hunden ned fra sofaen, og lede/guide den over i hundesengen.

Når hunden er alene hjemme:

  • Sørg for at den ikke for succes med at ligge i sofaen, når du ikke er hjemme.
  • Vend puderne i sofaen således at sofaen ikke er komfortabel at ligge på. (I særligt svære tilfælde, kan man evt. påsætte nogle striber med dobbeltklæbende tape, lægge en musefælde under et viskestykke eller lign., som afholder hunden fra at hoppe i sofaen)
  • Læg godbidder og tyggeben i hundesengen, således at hunden søger derhen i stedet.

Hvis du følger rådene beskrevet overfor, så varer det ikke længe før du har sofaen for dig selv og en glad hund i hundesengen.

Held og lykke!

Royal Canin VCN Neutered Adult, 10 kg

Foder til sterilisterede/kastrerede hunde

473,00 kr
Køb her
Tilbud
VetPro voksen hundefoder, 8 kg

Hundefoder til alle racer

334,00 kr
283,00 kr
Køb her
Hill's SP Adult Advanced Fitness, 12 kg

Fuldfoder til voksne hunde

499,00 kr
Køb her
SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed,14 kg

Fuldfoder til voksne mellemstore hunde.

559,00 kr
Køb her
Tilbud
SPECIFIC CT-H Healthy Treats, 5x300 g

Sunde, fedtfattige godbidder

199,00 kr
179,00 kr
Køb her
Tilbud
VetPro voksen hundefoder, 2 kg

Hundefoder til alle racer

129,00 kr
116,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.