Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
Sundhedsplan
Find dyrlæge
Webshop

Voksen hund skifter hjem

Spørgsmål:

Vi er en familie på to voksne og to store børn, der lige har adopteret en sød labradorblanding fra et dyreinternat. Hun hedder Balou og er to år gammel. Vi har indtryk af, at hun ikke rigtig har lært noget, der hvor hun kom fra. Hun er blevet meget glad for os, men når vi kalder på hende, trykker hun sig og virker usikker. Vi leger med hende og får hende til at blive glad igen, men det sker næsten altid når vi kalder på hende. Vores venner mener, at hun måske er blevet slået. Tror du det? Hvordan hjælper vi hende?

Svar:

Tillykke med jeres nye hund! Med hensyn til spørgsmålet om, hvorvidt hun er blevet slået eller ej, vil vi undlade at svare, da det kun ville være et gæt, men det lyder som om jeres hund har haft en eller flere ubehagelige oplevelser i forbindelse med indkald eller det at høre dens navn. Vi hører i øvrigt ofte folk sige, at hunden de har fået f.eks. fra et internat, er blevet slået af den forrige ejer, fordi den virker nervøs. Men det behøver bestem ikke være tilfældet! Hundens nervøsitet hænger oftere sammen med, at situationen er helt ny for hunden, og at den måske ikke er blevet tilstrækkelig præget og socialiseret som hvalp. Det kan være grunden til at hunden virker usikker, når den møder nye mennesker og er fremmede steder.

Men hvad angår jeres hund, så vil vi starte med, at råde jer til at ændre Balous navn til et andet (et der lyder helt anderledes). Det kan være, at hun associerer sit navn (Balou) med noget ubehageligt. Hun har måske hørt navnet i forbindelse med udskæld og det at gøre noget forkert. Under alle omstændigheder er det en god idé at skifte hundens navn, hvis man ikke straks ser at hunden ser på én og logrer når man siger navnet i det nye hjem. Selv ældre hunde kan sagtens lære et nyt navn at kende. Med det nye navn, kan I "starte på en frisk" og indlære navn og indkald på en positiv måde.

I kan bruge foder og legetøj til jeres fordel. Sig det nye navn og når hun kigger på jer, så beløn hende med ros, godbid og lad hende få bolden. Når I starter på at indlære indkald, skal I få hendes opmærksomhed, sig hendes navn og løb væk fra hende. Når hun følger efter og kommer hen til jer, skal I give hende belønningen og gentage hendes navn mens I roser hende. Gentag øvelsen mange gange dagligt. Hvis I træner som beskrevet, vil det ikke vare længe før hun kommer til jer med logrende hale.

Held og lykke!

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed,14 kg

Fuldfoder til voksne mellemstore hunde.

559,00 kr
Køb her
Tilbud
SPECIFIC CT-H Healthy Treats, 5x300 g

Sunde, fedtfattige godbidder

199,00 kr
179,00 kr
Køb her
Tilbud
VetPro voksen hundefoder, 8 kg

Hundefoder til alle racer

334,00 kr
283,00 kr
Køb her
Tilbud
VetPro voksen hundefoder, 2 kg

Hundefoder til alle racer

129,00 kr
116,00 kr
Køb her
Royal Canin VCN Neutered Adult, 10 kg

Foder til sterilisterede/kastrerede hunde

473,00 kr
Køb her
Hill's SP Adult Advanced Fitness, 12 kg

Fuldfoder til voksne hunde

499,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.