Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Alene hjemme træning

Alene hjemme træning
Når hvalpen, efter nogle dage, er faldet godt til i de nye omgivelser, er tiden inde til at starte alene hjemme træningen. Hunden er et flokdyr, og det er derfor unaturligt for den at blive efterladt.

Ved hjælp af et "børnegitter" kan hvalpen lære at være adskilt fra flokken uden at føle sig helt alene.

Begynd træningen når hvalpen er træt, og har været ude og besørge. Det er vigtigt, at du placerer hvalpen et sted hvor den er tryg og vant til at opholde sig. Afled dens opmærksomhed med en tyggepind, og forsvind ud af syne nogle få minutter. Lad gerne radioen spille og lidt lys brænde, som om du stadig er i huset. Efterlad hunden uden at tage afsked med den

Ideelt skal du returnere før hunden bliver urolig. Hvis hvalpen piber, venter du med at gå retur, til hunden har været i ro i ca. 2 min. Ignorer hvalpen når du genser den (det er svært, men det er medvirkende til ikke at dramatisere oplevelsen for hunden).

Gentag alene hjemme træningen flere gange dagligt i få minutter. Udvid herefter gradvist tidsrummet, men gå ikke for hurtigt frem.

Man kan med stor fordel anskaffe sig et "børnegitter" eller "babygate". Gitteret placeres på en måde, så hvalpen ikke kan komme i direkte kontakt med dig, men at hunden kan høre og måske se, at du er i nærheden. Herved kan træningen langsom indøves og gøres mere naturlig og behagelig for hunden.

Gitteret kan også afskære hvalpens adgang til farlige trapper, holde den væk fra et travlt køkken eller ude af gulvspanden, når du vasker gulv.

Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud