Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

De første dage og nætter

De første dage og nætter
Det er en stor omvæltning for hvalpen at flytte  til et nyt hjem, men du kan hjælpe hvalpen til hurtigt at blive tryg hos dig. Hvalpen bliver hurtigst tryg i sit nye hjem, hvis du lader den være i din umiddelbare nærhed de første par dage og nætter. Husk på, at hvalpen kommer fra trygge, kendte omgivelser, hvor den har haft selskab af både sin mor og sine søskende, og nu er den pludselig alene et fremmed sted. Lad derfor hvalpen sove ved siden af sengen, eller læg dig på en madras, der hvor du siden hen ønsker, at hvalpen skal sove.

Hvalpen er tryg og falder hurtigt til i de nye omgivelser, når den er i din nærhed.

Når hvalpen efter en tid er faldet til, kan du gradvis flytte kurven ud af soveværelset og ud i gangen, eller der hen hvor du ønske at hvalpen skal sove. Denne metode virker hver gang, og gør du det rigtigt, er det ikke stressende for hverken dig eller hvalpen.

Skrøne: Det er altså en gammel skrøne, at den eneste måde hvalpen lærer at sove alene på er, at lade den hyle sig i søvn bag en lukket dør. Metoden kan absolut ikke anbefales, da den er stressende for både hvalp og ejer. Start i stedet som beskrevet ovenfor.

Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud