Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Glæden ved samarbejde

Hvis du træner hunden med motivation og belønner ønsket adfærd, kan man træne små samarbejdsøvelser med hvalpen straks du får den hjem. Når hvalpen er hvalpevaccineret, bør du deltage på et hvalpemotivationskursus - også selv om du tidligere har haft hund. På et hvalpemotivationskursus lærer I glæden ved at samarbejde, og hvalpen lærer fornuftig omgang med både mennesker og andre hunde.

Samarbejdsøvelser som sit og dæk indlæres let med godbidder.

Den lystbetonede indlæring styrker tilliden og dermed dit lederskab til hunden. Fra tillid og lederskab udspringer evnen til at samarbejde, en uundværlig grundsten uanset om man har anskaffet sig hund som familie- og/eller brugshund. 

Skrøne: Enkelte hævder, at hunden først kan tåle at modtage træning, når den er fyldt ét år. Den træning der i det tilfælde er tale om er meget hårdhændet træning, der ikke er baseret på motivation og belønning. Denne form for træning fordrer ikke tilliden mellem hund og ejer, og bør undgås for en hver pris. Brug derfor ovenstående træningsmetode i stedet.

Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud