Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Hvile og god beskæftigelse

Hvile og god beskæftigelse
Når man betragter sin hvalp, vil man bemærke, at den veksler mellem aktivitet og hvile. Begge dele er vigtige for hvalpens udvikling. Har man børn i huset skal også de lære at respektere, at hvalpen skal have fred og ro, når den er træt. Hvalpen har i den første tid ikke det store behov for motion, men har derimod behov for nye, spændende oplevelser der styrker dens mentale udvikling. Man bør stimulere hvalpen i at bruge alle dens sanser, herunder også dens lugtesans.

Hvalpens søgeudvikling stimuleres samtidig med at den trættes mentalt, når den finder godbidder gemt i en  BusterCube.

Når vi hundeejere, flinke som vi er, serverer hundens foder i madskålen, fratager vi hunden glæden og udfordringen i at bruge næsen, kroppen og hjernen. I naturen ville ulven/hunden skulle søge efter et byttedyr, følge sporet over mange kilometer og endelig fange byttet. Det skal tamhunden ikke, men den har stadig brug for at anvende næsen og få trættet sanserne!

Ved at lade hvalpen søge efter en del af sin mad på græsplænen og lede efter gemt legetøj inde og ude, stimulerer vi dens sanser og trætter den på en naturlig måde.

Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud