Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Mad med mening

Mange hvalpe spiser med en glubende appetit de første dage i deres nye hjem. Men interessen for maden kan falde med tiden. Den nedsatte ædelyst bekymrer en del hundeejere som straks begynder at tilsætte leverpostej, sovs og andre ting. Men hvalpen spiser ikke langsommere fordi den savner leverpostej eller sovs, det kender den sikkert ikke engang. Hvalpe og hunde der kommer fra omgivelser med flere hunde spiser ofte hurtigt fordi der har været konkurrence om maden. Fra hvalpene var små har der været konkurrence i deres liv. Først om tævens dievorter og senere hundemad, legetøj m.m. Når hvalpen skifter hjem og er alene på skansen, mangler konkurrenceelementet og maden bliver mindre interessant.

I stedet for at tilføje menneske-mad til hvalpens fuldkost, kan man gøre andre ting for at fremme ædelysten. Først og fremmeste skal man sikre sig, at man fodrer med det rigtige foder til netop den race og alder, hunden har.

Det er en god ide at rådføre dig med din dyrlæge vedrørende valg af foder. Dette gælder både fodertypen, men også den daglige mængde.

Endelig skal du skal selvfølgelig også være opmærksom på, at hunden kan være syg, hvis dens spisemønster ændres radikalt.

Når det er på plads kan du gøre følgende: Mål hundens foder op om morgenen. Hvalpe bør spise mindre portioner 3-4 gange om dagen. Hvis hvalpen spiser langsomt og har beskeden appetit, så giv den meget små portioner således at den spiser op, og måske endda har lyst til mere. Lad maden stå nede i 5-6 minutter. Hvis hvalpen ikke har spist op, tager du resten op, når tiden er gået. Vent et par timer og giv den endnu en lille portion. Brug også foderet som belønninger i løbet af dagen og lad den lede efter tørfoderet på gulvtæppet og på græsplænen. Det vil stimulere dens spiselyst.

Når hvalpen bliver større kan man med fordel bruge hundens foder på følgende måde:

Brug 1/3 af hundens foder som belønning ved træning i løbet af dagen, lad hundens søge efter 1/3 af foderet på græsplænen, i tomme plastflasker eller i en Buster Cube, og fodr den sidste 1/3 af hundens fodret i hundeskålen. På den måde er der mere mening med maden. I princippet er det jo lige meget hvordan hundens indtager kalorierne bare den har fået det rette foder i den rette mængde, når dagen er omme.

Adaptil halsbånd, Junior, 37,5 cm

Hjælper din hvalp med at føle sig tryg

210,00 kr
Køb her
Tilbud
BUSTER VitalChew Puppy Health, 30 stk.

Omega-3 tilskud

149,00 kr
119,00 kr
Køb her
KONG AirDog Squeaker tennisbolde 3 stk, X-small

Skånsomme x-small tennisbolde til hunde

29,00 kr
Køb her
Royal Canin Large Pediatric Starter, 14 kg

Tæver over 25 kg og deres hvalpe

649,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro hvalpefoder, 8 kg

Hvalpefoder til alle racer

379,00 kr
Ned til 321,00 kr Køb her
VeggieDent FR3SH, XS, 15 stk

Tyggepinde mod plak, tandsten og dårlig ånde

89,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her