Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Mere end et navn

Har du tænkt på hvordan du bruger din hunds navn? Siger eller råber du oftest hundens navn, når den har fat i dugen og er ved at trække frokosten fra bordet? Eller bruger du navnet når du skal kalde hvalpen til dig? I hundekredse siger vi i sjov, at mange hunde hedder det samme til fornavn: "For pokker... King". - Og faktisk er der noget om snakken. Alt for ofte bruger vi nemlig hundens navn i situationer, hvor vi egentlig burde have brugt "Nej!". Og med det følger risikoen for at hunden opfatter sit navn som noget der ikke er positivt, og det er ikke smart.

Du kan hurtigt komme på ret køl igen ved at lave følgende lille øvelse:

Tag en håndfuld godbidder i lommen. Sig hundens navn. Når hunden ser på dig, giver du den straks en godbid og siger "Dygtig!", alt imens du gentager hundens navn. Gentag aflere gange mens du bevæger dig rundt i huset. Du belønner altså hunden for at se på dig, når du siger dens navn og den vil associere navnet med noget rart og god kontakt. Det vil også hjælpe jer i indkaldsøvelser.

Fremover bruger du kun hundens navn når du vil have dens opmærksomhed i en positiv sammenhæng. Hvis du skal afbryde hunden i noget, så brug i stedet "Nej!".

Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud