Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat
75,00 kr
Ned til
59,00 kr

AntiSept klorhexidin spray, 100 ml Køb her
62,50 kr

VetPro klorhexidin opløsning 0,05%, 250 ml Køb her

Afrevet klo

Hvad er afrevet klo hos hunde?

Hvis hunden mister én eller flere kløer, er det oftest fordi, kloen er kommet i klemme eller har siddet fast i noget. Det kan medføre, at kloen brækker eller flækker og dermed bliver revet helt eller delvist af.

I mere sjældne tilfælde kan en afrevet klo være resultatet af, at hunden lider af en anden og mere alvorlig sygdom, der medfører, at kloen simpelthen bliver afstødt fra roden.

Hvad er symptomerne på en afrevet klo?

 • Det kan bløde fra én eller flere kløer
 • Der kan være rødme, varme og hævelse af huden omkring én eller flere kløer
 • Halthed
 • Hunden vil ofte slikke meget på poten omkring den afrevede klo
 • Man kan måske se, at kloen sidder skævt eller helt mangler

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen afrevet klo?

Din dyrlæge vil foretage en almindelig undersøgelse for at afgøre, hvor påvirket hunden er af lidelsen. Dyrlægen foretager en grundig undersøgelse af alle hundens kløer og huden omkring dem. Det er vigtigt for dyrlægen at finde ud af, hvor mange kløer, der er revet af, og om der er betændelse i området nær det blottede kloben. Det har betydning for den endelige diagnose og for valget af behandling.

Det kan desuden blive nødvendigt at undersøge en blodprøve for at afgøre, om hunden har andre sygdomme, der kan være årsag til løse og afrevne kløer.

Hvordan behandles en afrevet klo?

Området omkring kloroden renses grundigt med klorhexidin eller en lignende væske, der desinficerer. Dyrlægen fjerner rester af kloen og lægger en beskyttende poteforbinding. Området omkring kloroden er meget smertefuldt, så behandlingen vil i de fleste tilfælde foregå under fuld bedøvelse af hunden.

Forbindingen skal typisk ligge på i 5-10 dage, og det kan evt. blive nødvendigt at skifte den undervejs. Afhængig af sygdommens sværhedsgrad får hunden en kortere eller længere antibiotikabehandling og eventuelt smertestillende medicin.

Hvis den afrevne klo er en følgetilstand af en anden sygdom, skal den lidelse selvfølgelig også behandles.

Hvordan er fremtiden for din hund, hvis den har en afrevet klo?

I langt de fleste tilfælde opstår der ingen problemer i behandlingsforløbet, og hunden vil i løbet af halvanden til tre måneder have fået en ny sund og rask klo. Hvis den afrevne klo er en følgetilstand af en anden, mere alvorlig sygdom, afhænger hundens fremtidsudsigter selvfølgelig af, hvor godt denne lidelse kan behandles.

Hvorfor får hunde en afrevet klo?

Hvis hunden mister en eller flere kløer, er det oftest fordi, den pågældende klo er kommet i klemme eller har siddet fast i noget. Det kan betyde, at kloen brækker eller flækker og dermed bliver revet helt eller delvist af.

I mere sjældne tilfælde kan en afrevet klo være resultatet af, at hunden lider af en anden og mere alvorlig sygdom, der betyder, at kloen simpelthen bliver afstødt fra roden. Sådanne sygdomme kan være:

 • Klovoldsbetændelse
 • Sukkersyge
 • Allergi
 • Virusinfektioner
 • Kræft
 • Funktionsforstyrrelser i hundens modstandskraft

Hvad er risikoen for at, din hund får en afrevet klo?

Risikoen for en afrevet klo er ikke særlig stor. Tilstanden opstår ofte efter voldsom leg, eller hvis hundens klo ved et uheld har hængt fast i et eller andet i omgivelserne.

Desuden kan en lang række sygdomme, der overordnet påvirker hundens sundhedstilstand, medføre løse kløer. Det drejer f.eks. om:

 • Klovoldsbetændelse
 • Sukkersyge
 • Allergi
 • Virusinfektioner
 • Kræft
 • Funktionsforstyrrelser i hundens modstandskraft

Hvilke racer er særligt udsatte for at få en afrevet klo?

Der er som sådan ingen racer, der er mere disponerede end andre for at få en afrevet klo. Kun hvis årsagen bag problemet er en arvelig sygdom, kan der være tale om særligt udsatte racer, og det er yderst sjældent.

Anden viden om afrevet klo hos hunde:

Lange kløer hænger nemmere fast eller kommer lettere i klemme i riste og lignende. Sørg altid for, at din hund ikke har lange kløer. Så er der mindre risiko for afrevne kløer.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop