Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Pylerus stenose

Hvad er pylerus stenose hos hund?

Pylerus stenose betyder blokering af udgangen fra mavesækken. Årsagerne kan være mange f.eks. et fremmedlegeme i maven eller en kræftknude som er placeret ved mavesækkens udgang. Det man normalt forstår ved pylerus stenose er at ringmusklen ved maveudgangen forstørres og bliver hård og ikke godt fungerende. Der ses 2 typer. Den ene ses som en medfødt sygdom hos nogle hunde og symptomerne kommer, når hvalpen begynder at spise fast føde. Den anden forekommer hos ældre hunde. Man kender ikke årsagen til at musklen forstørres, i enkelte sjældne tilfælde er der dog tale om kræft i musklen.

Hvad er symptomerne på pylerus stenose?

Symptomerne er opkast (ofte voldsomme, som et projektil) som regel lige efter et måltid og opkastet består af ufordøjet foder.

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen?
Dyrlægen vil for at stille diagnosen give hunden et kontrast stof som kan ses på røntgen og derefter tage røntgenbilleder for at se, hvornår mavesækken er tom. Normalt skal mavesækken være tom senest 10 timer efter et måltid, ved pylorus stenose bliver kontraststoffet i mavesækken 12-24 timer.

Hvordan behandles pylerus stenose?

Behandlingen afhænger af årsagen, men er oftest en operation hvor man ændrer mavesækkens udgang, således at der bliver mere plads, så indholdet fra mavesækken lettere kan passerer til tyndtarmen. Desuden tages der under operationen prøver af musklen for at se om forstørrelsen skyldes kræft.

Hvordan er fremtiden for din hund/kat, hvis den har pylerus stenose?
Hunden kan som oftest leve et normalt liv efter operationen evt. på diæt.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her