Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat
536,00 kr
Ned til
489,00 kr

VetPro senior kattefoder 8 kg (4x2kg)

VetPro senior kattefoder er velegnet til katte på 8 år og derover. Foderet minimerer risikoen for dannelse af urinvejssten og er optimalt sammensat for at skåne nyrer og lever hos den ældre kat. D...

Køb her
289,00 kr

Hill's Feline j/d Joint Care, 2 kg

Tørfoder til katte med ledproblemer.  Hill's Prescription Diet Feline j/d Joint Care kan forbedre din kats evne til at løbe, klatre og hoppe på 28 dage*, med den rette balance af sunde næringsstof...

Køb her
Tilbud
149,00 kr
139,00 kr

Canosan tyggetabletter til kat, 60 stk

Tilskud til katte til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos katte. Det styrker og v...

Køb her
Mængderabat
209,00 kr
Ned til
199,00 kr

Aptus Glyco-Flex Plus Mini, 60 stk.

Tyggebidder til bevægeapparatet. Aptus Glyco-Flex Plus Mini er et fodertilskud i form af velsmagende tyggebidder som indeholder indeholder grønlæbet musling, kollagen, MSM og antioxidanter i kombi...

Køb her
315,00 kr

SPECIFIC FGW Senior vådfoder, 28x100 g

Afbalanceret vådfoder, der opfylder det daglige behov for sund ernæring af seniorkatte af alle racer Vådfoderet har et reduceret indhold af fosfor og natrium, samt et begrænset indhold af protein...

Køb her
Mængderabat
124,00 kr
Ned til
110,00 kr

ArthroFlex Omega flydende til katte, 100 ml

Velsmagende fodertilskud til katte, der har behov for ekstra næringstilskud til at styrke og vedligeholde bevægeapparatet. Det understøtter kattens egne reparationsprocesser af ledstruktur. Specie...

Køb her
169,00 kr

VetPro senior kattefoder, 2 kg

VetPro senior kattefoder er velegnet til katte på 8 år og derover. Foderet minimerer risikoen for dannelse af urinvejssten og er optimalt sammensat for at skåne nyrer og lever hos den ældre kat. D...

Køb her
529,00 kr

SPECIFIC FGD Senior, 7 kg

Den høje kvalitet og letfordøjeligt protein, fedt og kulhydrater sikrer seniorkatten en god optagelse af næringsstoffer og mindsker mængden af afføring. Foderet har et reduceret indhold af fosfor...

Køb her
389,00 kr

Royal Canin Senior Consult Stage 2, 3,5 kg

Tørfoder velegnet til ældre katte.  Royal Canin Senior Consult Stage 2 er velegnet til katte over 7 år med visse tydelige tegn på ældning. Foderet er ideelt efter et seniorsundhedstjek. Foderet h...

Køb her


Senioreftersyn - kat

Når din kat efter det ca. ottende år er kommet i senioralderen, vil dyrlægen, uanset hvor sund og rask din seniorkat forekommer at være, anbefale mindst ét årligt senioreftersyn. Derved opdages skavanker og sygdomme i tide, og dyrlægen kan nå at behandle katten tidligt i forløbet og anbefale det foder, der er bedst egnet til netop din kat.

Din dyrlæge er den person, som sammen med dig bedst kender din kats sundhedstilstand, og kan ud fra sin viden give dig den bedste vejledning.

Senioreftersynet vil afsløre, om katten har sygdomme, som kræver behandling her og nu. Eftersynet vil også afsløre, om katten på længere sigt har risiko for at udvikle bestemte sygdomme, som kan udskydes eller forebygges ved den rigtige pleje og speciel diætfodring. Dyrlægen vil ud fra eftersynet være i stand til at skræddersy et sundhedsprogram og anbefale et foder, som opfylder lige netop din kats behov samt give dig gode råd om, hvordan du bedst beskytter din kats helbred.

Et senioreftersyn omfatter:

Forespørgsel:

Dyrlægen vil forhøre sig om kattens daglige adfærd. Der lægges især vægt på aktivitetsniveau, appetit, evt. halthed, tisse- og drikkelyst, afføring og humør.

Klinisk undersøgelse:

Dernæst vil katten få en klinisk undersøgelse, hvor der foretages en grundig gennemgang af øjne, ører, tænder og mundhule, lemmer og led, poter og kløer, hjerte, lunger, kønsåbning, endetarmsåbning samt hud og hårlag.

Vejning:

Endvidere skal katten vejes og ernæringstilstanden vurderes.

Vaccination:

Hvis kattens vaccination er mere end 12 måneder gammel, skal den revaccineres for fortsat at være beskyttet mod visse smitsomme sygdomme.

Blod- og urinprøve:

Den kliniske undersøgelse vil ofte blive udvidet og underbygget med en blodprøve og en urinprøve. Ud fra disse resultater kan dyrlægen fastslå tilstanden i immunsystemet, samt i vigtige organer som lever, nyrer, bugspytkirtel, skjoldbruskkirtel. Endvidere kan prøverne afsløre en lang række sygdomme som f. eks. betændelsestilstande, allergi og sukkersyge.

I mere sjældne tilfælde kan det blive nødvendigt at udvide blodprøverne med analyser for FIV (svarer til HIV hos mennesker), FeLV (blodkræft) eller hyperthyreodisme (forhøjet stofskifte forårsaget af en hormonforstyrrelse).

Hjerte- og lungeundersøgelse:

Har dyrlægen mistanke om sygdomme i hjerte og lunger, kan der foretages en EKG-undersøgelse af hjertet, og en røntgenundersøgelse eller scanning af brystkassen.

Undersøgelse for gigt:

Hvis din kat halter, er stiv i bevægelserne, eller har svært ved at rejse sig, så afsluttes undersøgelsen ofte med en røntgenundersøgelse af ryg, hofter, lænd, forben og bagben. Udfra røntgenbillederne kan det afsløres, om katten har slidgigt, og hvor slemt sygdommen eventuelt har udviklet sig.

En skræddersyet diæt til netop din kats behov

Hvis din kat er en sund og rask ældre kat, vil dyrlægen typisk anbefale et seniorfoder. Dette foder indeholder den rigtige mængde af alle de næringsstoffer, den ældre kat har behov for. Det anbefalede foder er oftest:

VetPro senior kat, SPECIFIC Senior FGD, Hill's Prescription Diet G/D eller Science Plan Senior, Royal Canin Senior eller Virbac Senior.

Hvis din kat derimod har en sygdom, eller udviser tegn på begyndende sygdom, så har dyrlægen mulighed for at anbefale en hel præcis diætfodring, som netop er med til at mindske eller helbrede sygdommen i tide. Dyrlægerne råder i dag over mange typer af diætfoder, der kan begrænse gener og symptomer ved så forskellige sygdomme som hjertelidelser, nyrelidelser, leverlidelser, kræft, overvægt, undervægt, tarmlidelser, allergi, urinvejssygdomme m.fl.

Du bør udelukkende give det foder, som dyrlægen anbefaler. Vær altid fuldstændig bevidst om, at alle mulige godbidder og rester fra middagsbordet ikke på nogen måde er gavnligt! Tværtimod kan det i værste fald skade kattens sundhedstilstand. Hvis du vil give katten godbidder, så giv lidt af det anbefalede foder. Sørg for hver dag at afveje den mængde foder, som katten skal have. Husk så endelig, at din kat altid skal have adgang til frisk vand.

Tilskudsprodukter og kosttilskud til seniorkatten

Der findes et meget stort og varieret sortiment af kosttilskud, som seniorkatte i forbindelse med forskellige aldersbetingede skavanker og sygdomme kan havde god nytte af. De vigtigste og mest effektive tilskudsprodukter bliver kort gennemgået nedenfor. De fleste tilskudsprodukter kan købes hos din dyrlæge. Hvis du er i tvivl om anvendelse af et eller andet produkt til din seniorkat, så kontakt dyrlægen.

 • Vigtige fede syrer, EFA-olier
  Virkning: De vigtige fede syrer består især af Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer. Fisk og havalger er rige på Omega-3 fedtsyrer.
  De er bl.a. med til at styre immunsystemet og opretholde balancen mellem Omega-6 og Omega-3 fedtsyrerne. Dette er afgørende for bekæmpelsen af infektioner, idet den rigtige balance styrker immunforsvaret. Omega-6 fedtsyrer udvindes af visse planter og består bl.a. af linolsyre (LA) samt gamma linolensyre (GLA). GLA har vist sig at kunne afhjælpe bl.a. hud-, pels-, gigt- og allergiproblemer. Produkterne findes både som kapsler og i flydende form, og kan uden problemer iblandes foderet.
 • Chondriotinsulfat og glucosaminoglycaner
  Virkning: Glucosaminoglycaner og chondriotinsulfat er to naturligt forekommende stoffer, som er nødvendige for at smøre ledene og danne sund ledbrusk. Stofferne har en gavnlig virkning på stive, ømme led og gigtsmerter, som ofte ses hos ældre katte. Produkterne findes både som kapsler og i flydende form, og kan uden problemer iblandes foderet.
 • Spormineraler
  Virkning: Spormineraler er forbindelser bestående af f. eks. kobber, chrom, jod, mangan, molybdæn, selen m.m. Spormineralerne findes overalt i naturen, og derfor også i stort set al føde. Moderne dyrkningsformer og produktionsmetoder medfører dog ofte at spormineralmængden i foderet begrænses.
  Spormineraler har en gavnlig virkning på en lang række biologiske processer og funktioner i kroppen. Ældre katte er i høj grad afhængige af, at organismen har de bedste betingelser for at fungere. Derfor kan spormineraler ofte med fordel tilsættes den ældre kats foder.

Du skal kontakte dyrlæge, hvis din seniorkat…

 • Får unormale hævelser af nogen art.
 • Bliver sløv, træt, utilpas, eller får nedsat appetit.
 • Taber sig.
 • Lugter ud af munden, savler, eller får svært ved at tygge eller synke føden.
 • Halter, får svært ved at rejse sig, eller får en stiv og usikker gang.
 • På nogen måde viser tegn på smerte.
 • Drikker og/eller tisser mere end normalt.
 • Kaster op, får tynd eller blodig afføring.
 • Bliver fed, eller får stor bug.
 • Pludselig får nedsat syn eller hørelse.
 • Ikke kan holde på urinen eller afføringen.
 • Får besvær med at afsætte afføringen, får svært ved at tisse, eller tisser blod.
 • Hoster, eller bliver stakåndet.
 • Får dårlig hud eller mat pels, fælder meget, sår eller misfarvninger i huden.
 • Får unormal adfærd eller opførsel af nogen art.

Produkter fra vores butik

289,00 kr

Hill's Feline j/d Joint Care, 2 kg

Tørfoder til katte med ledproblemer.  Hill's Prescription Diet Feline j/d Joint Care kan forbedre din kats evne til at løbe, klatre og hoppe på 28 dage*, med den rette balance af sunde næringsstof...

Køb her
169,00 kr

VetPro senior kattefoder, 2 kg

VetPro senior kattefoder er velegnet til katte på 8 år og derover. Foderet minimerer risikoen for dannelse af urinvejssten og er optimalt sammensat for at skåne nyrer og lever hos den ældre kat. D...

Køb her
Mængderabat
209,00 kr
Ned til
199,00 kr

Aptus Glyco-Flex Plus Mini, 60 stk.

Tyggebidder til bevægeapparatet. Aptus Glyco-Flex Plus Mini er et fodertilskud i form af velsmagende tyggebidder som indeholder indeholder grønlæbet musling, kollagen, MSM og antioxidanter i kombi...

Køb her
389,00 kr

Royal Canin Senior Consult Stage 2, 3,5 kg

Tørfoder velegnet til ældre katte.  Royal Canin Senior Consult Stage 2 er velegnet til katte over 7 år med visse tydelige tegn på ældning. Foderet er ideelt efter et seniorsundhedstjek. Foderet h...

Køb her
Tilbud
149,00 kr
139,00 kr

Canosan tyggetabletter til kat, 60 stk

Tilskud til katte til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos katte. Det styrker og v...

Køb her
315,00 kr

SPECIFIC FGW Senior vådfoder, 28x100 g

Afbalanceret vådfoder, der opfylder det daglige behov for sund ernæring af seniorkatte af alle racer Vådfoderet har et reduceret indhold af fosfor og natrium, samt et begrænset indhold af protein...

Køb her
Mængderabat
124,00 kr
Ned til
110,00 kr

ArthroFlex Omega flydende til katte, 100 ml

Velsmagende fodertilskud til katte, der har behov for ekstra næringstilskud til at styrke og vedligeholde bevægeapparatet. Det understøtter kattens egne reparationsprocesser af ledstruktur. Specie...

Køb her
Mængderabat
536,00 kr
Ned til
489,00 kr

VetPro senior kattefoder 8 kg (4x2kg)

VetPro senior kattefoder er velegnet til katte på 8 år og derover. Foderet minimerer risikoen for dannelse af urinvejssten og er optimalt sammensat for at skåne nyrer og lever hos den ældre kat. D...

Køb her
529,00 kr

SPECIFIC FGD Senior, 7 kg

Den høje kvalitet og letfordøjeligt protein, fedt og kulhydrater sikrer seniorkatten en god optagelse af næringsstoffer og mindsker mængden af afføring. Foderet har et reduceret indhold af fosfor...

Køb her

Produkter fra vores butik

Mængderabat
124,00 kr
Ned til
110,00 kr
ArthroFlex Omega flydende til katte, 100 ml Køb her
Tilbud
149,00 kr
139,00 kr
Canosan tyggetabletter til kat, 60 stk Køb her
389,00 kr
Royal Canin Senior Consult Stage 2, 3,5 kg Køb her
289,00 kr
Hill's Feline j/d Joint Care, 2 kg Køb her
169,00 kr
VetPro senior kattefoder, 2 kg Køb her
529,00 kr
SPECIFIC FGD Senior, 7 kg Køb her
Mængderabat
209,00 kr
Ned til
199,00 kr
Aptus Glyco-Flex Plus Mini, 60 stk. Køb her
315,00 kr
SPECIFIC FGW Senior vådfoder, 28x100 g Køb her
Mængderabat
536,00 kr
Ned til
489,00 kr
VetPro senior kattefoder 8 kg (4x2kg) Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.