Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Har din hund ondt i leddene?

Halvdelen af danske hunde over 6 år rammes af slidgigt 28. feb 2018

Ikke mindre end halvdelen af alle hunde over 6 år får ondt i leddene og sværere ved at bevæge sig. Desværre forveksler alt for mange hundeejere symptomerne med, at hunden bare er blevet ældre og måske lidt mere doven. Det vil en ny hjemmeside nu gøre op med. For med den rigtige pleje og kost kan der komme nyt liv i ”gamle” hunde.

Måske har hunden lidt sværere ved at hoppe ind i bilen, måske er den ikke helt så vild med at hente pinden, man kaster eller måske virker den bare generelt en anelse mere stivbenet.

Men i stedet for at slå det hen som alderdomstegn, skal man tage det alvorligt, for symptomerne kan tyde på begyndende slidgigt. Og i modsætning til hvad mange tror, kan man faktisk gøre noget ved det.  

På canosan.dk kan man læse mere om, hvilke symptomer, man skal holde øje med, hvad slidgigt hos hunde egentlig er og hvad dyrlægen kan gøre ved det. Men allervigtigst kan man læse hvordan man selv forebygger slidgigt med motion og kosttilskud.

Slidgigt skal løbes væk

Det er selvfølgelig lidt af en provokation, men ifølge hjemmesiden er det faktisk virkelig vigtigt at holde hunden i gang – også selv om den allerede har symptomer på ledproblemer. For motion holder musklerne og bevægeligheden ved lige, og det er med til at stabilisere og støtte leddene, så smerterne og ubehaget reduceres. Det skal bare foregå uden for stor belastning. Derfor anbefales f.eks. gåture frem for løbeture og rolig leg i kortere tid. Samtidig er svømning et rigtig godt middel til at få rørt hundens muskler ved lav belastning.

Støtte fra grønlæbede muslinger

Mindst ligeså vigtig er kosten. Især flerumættede fedtsyrer, som omega 3, samt naturlige glukosaminer har positiv effekt på hundens led. Støtten kommer også fra en overraskende vinkel, nemlig en grønlæbet musling, der opdrættes i New Zealand. Ekstrakt fra den omdannes til stoffer, der er en naturlig del af hundens krop og som positivt påvirker den brusk, der sikrer leddenes funktion. Men det kan man alt sammen læse mere om på hjemmesiden. Du kan købe produkter til ledpleje her

Testen alle hundeejere bør tage

En vigtig opfordring er også at tage en test, der ret klart viser, om ens hund allerede har – eller er i fare for at få – slidgigt/ledproblemer. På baggrund af den kedelige statistik, burde alle danske hundeejere nok tage den test. Den tager kun få minutter og giver selvfølgelig  ikke en sikker diagnose. Men den kan fortælle, om man kan tage det roligt eller om man måske skulle en tur forbi dyrlægen med sin hund. Tag testen her

Bag den nye hjemmeside står producenten af Canosan, som er et naturligt kosttilskud, der kan være med til at støtte og vedligeholde sunde led hos hunde. Men uanset, om man ønsker at bruge dette middel eller ej, er der rigtig mange gode informationer at hente på hjemmesiden. 

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.