Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Hunderegisteret bliver digitalt

Dansk Hunderegister gør det muligt at foretage ejerskifte online, så registreringen bliver hurtigere og mere enkel, når man sælger sin hund. 2. jan 2019

Det er vigtigt at have registreret sin hund korrekt i Dansk Hunderegister, så man som ejer kan findes i registeret. Desværre får alt for mange hundeejere ikke registreret og ejerskiftet deres hunde rigtigt. Derfor overgår Dansk Hunderegister nu til et nyt, digitalt system, så hundeejere nemt kan foretage ejerskifter online.

»Det er en stor hjælp, at ejerskifter nu kan gøres online. Det bliver meget lettere for ejerne at opdatere deres oplysninger, og det kommer hundene til gavn, når vi eksempelvis skal finde deres ejer, hvis de er løbet væk,« siger Maria Rønde Jakobsen, der er internatsleder i Dyreværnet.

Det hele foregår automatisk

Det er hundeejerens ansvar at få hunden registreret i Dansk Hunderegister. Skifter hunden ejer, skal ejerskiftet også registreres i registret.

Der er dog en stor del af hunde i Danmark, der ikke bliver korrekt ejerskiftet, selvom det er lovpligtigt. Derfor vil Dansk Hunderegister gøre det nemmere for de danske hundeejere at foretage ejerskifter online på en ny og mere brugervenlig hjemmeside.

»Som en del af digitaliseringsprojektet er Dansk Hunderegister nu koblet op til CPR-registeret af hensyn til brugen af Nem-ID, og vi får derfor oplysninger om eksempelvis adresseændringer derfra. Fremover vil ændringer ske automatisk, så det eneste man som hundeejer eller besidder skal sørge for, er, at opdatere sit CPR-nummer, mail og telefonnummer i registeret,« siger sekretariatschef hos Dansk Hunderegister Jan Rodtwitt.

Få registreringsattesten på din smartphone

Mail vil være den primære kommunikationsform. Dansk Hunderegister erstatter den hidtidige registreringsattest udsendt per post af en digital registreringsattest, der udsendes via e-mail og uploades digitalt på hundens stamkort. Det vil fortsat være muligt at printe og klippe ’det blå kort’ ud fra den digitale registreringsattest, men den vil ikke længere være i en lamineret udgave.

»Som et alternativ til det blå kort findes der nu et link på hundens side, hvor du kan hente din hunds registreringsattest og lægge den på din smartphone – så du altid har din hunds oplysninger lige ved hånden,« siger Jan Rodtwitt.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.