Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop


Om COVID-19 og kæledyr

Syge dyr skal fortsat behandles 13. mar 2020

Alle dyreklinikker tager imod behandling af syge dyr, men mange tager selvfølgelig deres forholdsregler. Den Danske Dyrlægeforening har udarbejdet nogle retningslinjer til dyreejere om, hvordan de bedst forholder sig til deres kæledyr, nu coronavirusepidemien er over os.

Situationen omkring coronavirus udvikler sig dag for dag og rejser mange spørgsmål – også om, hvordan vi skal forholde os til vores kæledyr. Her er det vigtigt at sige, at syge dyr fortsat skal behandles.

- Har man et sygt dyr, skal det til dyrlægen. De fleste dyrlæger holder åbent som vanligt. Det er dog vigtigt, at du ringer til dyrlægen, inden du møder op, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening Hanne Knude Palshof.

- Flere dyreklinikker har valgt at indføre begrænsning til kun at tage imod akutte henvendelser. Dette tiltag er ikke fordi, man er bange for smitte til eller fra dyr, men alene for at følge regeringens anbefalinger om så lidt kontakt med andre mennesker som muligt, siger Hanne Knude Palshof.

- Mange dyreklinikker har også ændret deres arbejdsgange. Det kan fx være, at man bliver bedt om at aflevere sit dyr og vente udenfor klinikken, mens det bliver behandlet. Dette afhænger helt af de enkelte klinikkers faciliteter og bemandingsforhold. Det bedste er derfor at spørge sin dyrlæge.

Sådan kan du tage dine forholdsregler

  • Undgå direkte kontakt med dit kæledyr, hvis du er syg, og vask hænder og brug mundbind, hvis kontakt er nødvendig.
  • Ring til dyrlægen hvis dit dyr har behov for dyrlægehjælp. Dyrlægen kan fortælle dig om de forholdsregler, som man tager, i forhold til at begrænse social kontakt og dermed smitte mellem mennesker.
  • Bed en anden i husstanden passe dine dyr, hvis du er syg. En rask person kan lufte din hund, når bare I sikrer minimal personlig kontakt menneske til menneske.

Kilde: Den Danske Dyrlægeforening
Måske du også vil finde denne artikel interessant: Coronavirus og kæledyr

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.