Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Langhåret gravhund hvalp, der ikke kan lide at være alene

Vores hvalp kan ikke lide at være alene

Vi har en langhåret dværggravhundehvalp på ca. 4 mdr. Hun står meget tidligt op. Nogle gange helt ned til kl 3:30 om morgenen. Vi prøver at lære hende at være alene, men det er ikke nogen succes. Hun gør fra vi går ud af huset, til en time efter hvor vi er hjemme igen.

Vi ved simpelthen ikke, hvad vi skal gøre. Vi er bange for, om hun får seperations-angst, hvis vi ikke gør det rigtigt. Vi har øvet, at hun skal være alene i et mindre rum, hvor hun har både mad, drikke og kurv. Der har hun så gøet konstant, til vi er hjemme igen.

Vi håber, I kan komme med nogen gode råd?

Venlig hilsen
Anna

Svar fra Netdyredoktor

Kære Anna

Som jeg læser det, er der flere udfordringer med jeres hvalp. Lad os begynde med, at hun vågner tidligt.
Her er det selvfølgelig vigtigt at sørge for, at hun kommer ud og får muligheden for at besørge. Hvalpe kan ikke holde sig mange timer ad gangen. Når I har haft hende ude (mens I er med) et par minutter, går I ind og lægger jer igen. Skab ikke en masse aktivitet for hende her, da det holder hende i gang. Kun kort tid ud. Giv eventuelt et tyggeben eller lignende, som hun i ro og mag kan hygge sig med, mens hun igen falder til ro. Ignorer lidt piberi, hvis I ved, at hun er tilpas.

Desuden er det vigtigt, at hun er velstimuleret inden sengetid. Sørg for, hun er luftet godt af, og brug gerne aftenen på søgeøvelser, så hun bliver dejligt træt. Det kan være, at I gemmer godbidder indendørs, som hun skal finde, eller lader hende finde mad ude i haven. Undgå lege med bold og andre aktiviteter, som øger stressniveauet, lige inden sengetid.

Alene hjemme og seperationsangst

I forhold til alene hjemme - hvis ikke vi lærer vores hunde at være alene, udvikler de ofte separationsangst. Det er ikke en selvfølge, at de kan være alene, det skal bygges gradvist op.

Som en begyndelse skal hun kunne være alene i et andet rum, mens I stadig er hjemme. Brug gerne børnegitter, så hun stadig kan se jer. Væn hende til, at hun ikke nødvendigvis skal følge jer rundt i huset. Giv hende lidt tygge-aktiviteter, mens I går på toilettet eller vasker op - hun skal kunne ligge alene uden at være ked af det.

Når hun kan det, kan man gradvist begynde at forlade hende kortvarigt - og her er der tale om sekunder som en begyndelse. Og så udvider man gradvist tiden, HVIS hun ellers er i ro og ikke gør/piver/hyler eller lignende. Giv hende igen en rolig tygge-aktivitet, når I går ud af døren. Hun skal i begyndelsen slet ikke reagere på, at I går udenfor, kun lige registrere det. Hvis hun begynder at reagere ved at blive ked af det, har I været for længe væk og skal gå ind til hende igen.
Nogle hunde har det bedst med lidt plads, andre med mere. Det er meget individuelt. Undgå at bruge et bur, så hun kan komme til skade.

Træn det ofte i løbet af dagen, så det bliver en del af hverdagen, og hun synes, det er OK, at I går, og måske ligefrem glæder sig til en tygge-aktivitet 😊
Alene-Hjemme-Træning tager tid, men det kan godt svare sig at gøre det grundigt. Det er nemmere at træne nu, end hvis hun har lidt af separationsangst længere tid - det forsvinder ikke af sig selv. Tværtimod.

Og husk at gå trinvist til værks, så I får det bedste resultat.
Få endelig hjælp til træningen, hvis I har brug for det.
Jeg ønsker jer al held og lykke med jeres nye familiemedlem 😊

Mange hilsener Karina de Fries
Eksamineret Hundeinstruktør og Adfærdsrådgiver
Autoriseret veterinærsygeplejerske​

Mængde
rabat
Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress

227,00 kr
Ned til 219,00 kr Køb her
Virbac Anxitane S, 30 tabletter

L-theanin kosttilskud til ro hos hunde og katte

179,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Zylkène 225 mg, 30 tabletter

Fodertilskud til utrygge eller urolige dyr

329,00 kr
Ned til 299,00 kr Køb her
Mængde
rabat
Kalm tabletter til stor hund, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress

367,00 kr
Ned til 349,00 kr Køb her
Mængde
rabat
Kalm Hund flydende, 250ml

Fodertilskud mod angst, utryghed, og stress

198,00 kr
Ned til 179,00 kr Køb her
Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml

Startpakke klar til brug. Hjælper din hund til tryghed og ro

249,00 kr
Køb her
Royal Canin Calm CD25, 4 kg

Hjælper hunde under 15 kg med at håndtere stressende situationer

389,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Aptus Relax, 30 tyggebidder

Bidrager til en rolig og afbalanceret adfærd hos hund og kat

145,00 kr
Ned til 135,00 kr Køb her
Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her