Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Sponsoreret

Ocicat

Historie

Ocicat'en opstod i 1964 ved lidt af et tilfælde. En amerikansk Siameser-opdrætter parrede en Siameser med en Abyssinier. Een fra dette kuld blev igen parret med en Siameser. I det kuld killinger, der opstod ved denne kombination, var der en killing, som havde en elfenbensfarvet pels med tydelige pletter. Flere opdrættere har haft held ved at benytte samme "opskrift" og den blev ret hurtigt anerkendt som race i USA. Den blev dog først anerkendt i England i 1987.

Udseende

Katten fremstår som stor og atletisk med en lang krop, hvor man kan se aftegningen af både muskler og knogler. Katten udstråler samtidig styrke og elegance. Den har lange ben, som virker meget muskuløse og en solid brystkasse. Katten har et levende glimt i øjet, der får den til at fremstå, som en ægte jæger, hvilket kattene jo oprindeligt var.

Pelsen er kort, tyk og glat. Den har enten det, man vil betegne som tommelfinger eller runde aftegninger på den elfenbensfarvede grundfarve. " Pletterne" er godkendt i hele 12 farver.

Temperament og pleje

Katten er en meget aktiv og nysgerrig med et meget veludviklet jagtinstinkt. Den er snakkende og legesyg, og det gør den til en perfekt kat for folk, der gerne vil bruge aktiv tid sammen med deres kæledyr. Et lidt specielt træk er, at katten ofte er stille, når der er noget galt, for eksempel hvis der mangler mad.

Katten opfattes som en intelligent kat, der kan kende forskel på forskellige navne, og man kan træne den til at udføre forskellige tricks.

Det er en kat, som kræver lidt opmærksomhed, og derfor skal man afsætte tid til leg eller anden form for kontakt med katten, når man kommer hjem fra arbejde.

Katten er yderst nem at holde. Den kræver kun børstning til fjernelse af døde hår. Brug en god gummibørste, tætte metalbørster  kan skade pelsen.

Sygdom og sundhed

Katten er en sund og stærk kat, men på grund af deres oprindelse følger der en øget forekomst af tandkødsbetændelse. Det er derfor vigtigt at holde et skarpt øje med tænderne og enten børste dem grundigt eller få dem renset løbende hos dyrlægen.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.