Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Hund

Sygdom, symptomer, træning

Netdyredoktor indeholder en stor database af artikler om hundes sygdomme, symptomer, træningsråd og meget mere. Du kan orientere dig i menuen til venstre eller bruge vores søgefunktion.

Flåterne er tidligt ude ☀

Det er NU, du skal forebygge mod flåter

Flåterne er tidligt på færde i år på grund af det lune vejr. Når temperaturen ligger på 4-7 grader, vågner flåterne fra deres dvale i skovbunden og går på jagt efter et nyt måltid.

Flåten sidder ofte på græsstrå på udkig efter byttedyr, men den har ingen øjne, den kan se med. Den løfter forbenene og kan via et sanseorgan registrere varme, bevægelse og CO2 fra byttedyret. Den er hurtig til at gribe sig fast på et dyr, der går igennem græsset.

Der findes mange forskellige flåtmidler, så tal med din dyrlæge om det rigtige valg for jer.

Læs mere om flåter
Alvorlig form for tørre øjne

Hundens eget immunforsvar ødelægger tårekirtlerne

Vidste du, at hunde kan få en alvorlig form for tørre øjne, der er smertefuld og kan gøre dem blinde, hvis lidelsen ikke opdages og behandles? 👀🕶

Uden tårer tørrer øjet ud, og hunden får smerter, synstab og tykt klistret flåd fra øjnene, der ofte forveksles med simpel øjenbetændelse.

Dyrlægen kan finde ud af, om din hund har tørre øjne ved en simpel test. Hvis lidelsen opdages tidligt i forløbet, og passende behandling igangsættes, så er fremtidsudsigterne for at beholde synet rigtigt gode. 👀✅

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.