Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Hund

Sygdom, symptomer, træning

Netdyredoktor indeholder en stor database af artikler om hundes sygdomme, symptomer, træningsråd og meget mere. Du kan orientere dig i menuen til venstre eller bruge vores søgefunktion.

Video: Hund der har smerter pga. Borreliose

Se videoen i artiklen på Hundemodflater.dk

Borreliose kan give mange forskellige symptomer - alt fra feber, ømme led og muskler, ekstrem træthed, hævede lymfekirtler nær flåtbiddet, og det kan også være årsag til lammelse i hundens hoved, og i det hele taget ændre hundens normale adfærd.

I videoen i denne artikel ses en hund, der har smerter pga. borreliose. Hunden på videoen blev heldigvis rask efter omfattende støttende behandling hos dyrlægen 🙏 😄

Den nye engflåt

Du har nok hørt om borrelia, men kender du babesios?

Sygdommen kaldes ofte hundemalaria, fordi den invaderer de røde blodlegemer på samme måde som malaria. Hvis din hund er smittet, vil den have symptomer som træthed, hurtig vejrtrækning, feber og gule/blege slimhinder i munden.

Daglig fjernelse af flåter nedsætter smitteoverførslen, men de skal fjernes inden for de første 24 timer ⏱

🔺 Kontakt din dyrlæge hurtigst muligt, hvis du har mistanke om, at din hund er smittet 🔺

Brachycephalt syndrom

Går du og overvejer at få en kortsnudet hund som fx en fransk eller engelsk bulldog eller mops?

Så er du måske stødt på ordet ’brachycephalt syndrom’. Det dækker over en række vejrtrækningsproblemer, hundene døjer med, fordi der typisk ikke er nok plads i næsen og svælget.

Du kan sikre dig en hvalp med bedst mulig livskvalitet og være med til at styre avlen i en sundere retning ved at vælge den hvalp i kuldet med de mest åbne næsebor og den længste snude.
Læs mere om Brachycephalt syndrom:

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.