Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

194,00 kr

Virbac Anxitane S, 30 tabletter Køb her
379,00 kr

Kalm tabletter til stor hund, 30 stk. Køb her
239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
Tilbud
103,00 kr
82,00 kr

VeggieDent Zen S, 15 stk Køb her
349,00 kr

Zylkène 225 mg, 30 tabletter Køb her
249,00 kr

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml Køb her
205,00 kr

Kalm Hund flydende, 250ml Køb her
152,00 kr

Aptus Relax tyggetabletter, 30 stk. Køb her

SponsoreretNytår - tips før, under og efter nytårsaften

Af Lise Lotte Christensen Få hunden sikkert gennem nytårsaften

Nytårsfyrværkeriet er en skræmmende oplevelse for mange hunde, mens andre tilsyneladende er upåvirkede i forvirringen. Men hvert år er der hunde, som kommer til skade i forbindelse med nytårsaften. Her får du råd om, hvordan du gør dagene omkring nytåret sikre for din hund. Læs også Nedtælling til nytårsaften.

I god tid før nytårsaften:

 • Kontakt din dyrlæge i god tid, hvis du ved, at hunden bliver meget bange og skal have noget beroligende nytårsaften.
 • Kontakt en hundepension på landet eller lej et sommerhus et øde sted, hvis du ønsker at skåne hunden for fyrværkeriet.

I dagene før nytårsaften:

 • Det er tilladt at anvende fyrværkeri fra d. 27. december til d. 1. januar. Tal med naboerne om, hvornår og hvordan de konkret har tænkt sig at skyde nytåret ind, så du kan være forberedt. Snak også med børnene i nabolaget. Fortæl dem, at dyr nemt kan blive forskrækkede, og forklar børnene, hvordan de kan vise hensyn over for dyrene.
 • Hold altid hunden i line, når I færdes uden for hjemmet. Hunden kan blive forskrækket og flygte, hvis den overraskes af fyrværkeri

Produkter fra vores butik

379,00 kr

Kalm tabletter til stor hund, 30 stk. Køb her
205,00 kr

Kalm Hund flydende, 250ml Køb her
349,00 kr

Zylkène 225 mg, 30 tabletter Køb her
152,00 kr

Aptus Relax tyggetabletter, 30 stk. Køb her
Tilbud
103,00 kr
82,00 kr

VeggieDent Zen S, 15 stk Køb her
249,00 kr

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml Køb her
239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
194,00 kr

Virbac Anxitane S, 30 tabletter Køb her

På selve dagen:

 • Sørg for at motionere hunden rigtigt grundigt tidligt på dagen. En god lang tur i skoven eller på stranden vil hjælpe hunden til af slappe af senere på aftenen.
 • Sørg for at holde hunden i line på lufteturen eller i en indhegnet have - et højt brag kan gøre hunden så forskrækket, at den løber bort i panik eller bliver kørt ned i trafikken.
 • Hold også hunde, der ikke er bange for fyrværkeri, i line. De kan nemlig finde på at løbe mod lyden og synet af raketter og forsøge at fange det, hvilket er meget farligt. Hvert år kommer dyr alvorligt til skade, fordi de enten kommer for tæt på fyrværkeri, eller fordi de forsøger at apportere raketter eller "fusere".
 • Straf eller ynk endelig ikke hunden, hvis den viser utryghed ved fyrværkeri. Forsøg i stedet at aflede hundens opmærksomhed med lidt sjov leg, træning eller noget andet hunden holder af.
 • Hvis hunden er utryg og gemmer sig, eksempelvis under sofaen, så lad den være dér. Forsøg ikke at trække den frem fra dens gemmested.
 • Giv kun hunden medicin ifølge aftale med dyrlægen. Giv aldrig hunde medicin ordineret til mennesker.
 • Træk gardinerne for så hunden ikke ser de kraftige lysglimt - hunden kan nemlig godt forbinde lysglimtene med den ubehagelige lyd, og det kan gøre den mere utryg.
 • Tænd for musikken. Hvis man lader musikken spille i et tilpas højt leje, kan det virke camouflerede på fyrværkerilyde.
 • Lad ikke hunden være alene. Sørg for at den har selskab og at den er optaget af noget interessant, som f.eks. et stort, saftigt kødben, søgen efter godbidder eller lidt nyt legetøj. Sjov beskæftigelse kan være med til at aflede hundens opmærksomhed fra bragene udenfor.
 • Husk på, at spirituspåvirkede menneskers adfærd virker "mystisk" på mange hunde, og at det kan forstærke hundens angst.
 • Forsøg ALDRIG at vise hunden, "at fyrværkeri ikke er farligt", ved at tage hunden hen til fyrværkeriet. Hunden forstår det alligevel ikke, og oplevelsen kan forrette mere skade end gavn.

Dagen derpå  - 1. januar:

 • Vær opmærksom på, at der fortsat affyres raketter m.m. flere steder - HUSK linen på hunden!
 • Pas på glasskår! Dagen derpå ligger der mange glasskår på veje, fortove og i græsset. Flasker bruges ofte som raketholdere og smadres ofte efterfølgende. Glasskår og dyrepoter er en dårlig kombination, så pas på.
 • Pas på raketaffald. Afbrændte raketter ligge overalt, og de kan give opkast og mavepine, hvis de bliver indtaget af en nysgerrig hund. Raketpinde splintres let og er ikke hundelegetøj.

1. februar - Hjælp til bange hunde:

 • Hvis hunden var utryg eller bange i forbindelse med nytårsfyrværkeriet, anbefaler vi så hurtigt som muligt at starte med et lydtræningsprogram. Er man i tvivl, eller er angsten mere udtalt, bør man kontakte en dyrlæge eller professionel adfærdsbehandler, så hunden kan få den nødvendige hjælp.
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop