Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Kat

Sygdom, symptomer, træning

Netdyredoktor indeholder en stor database af artikler om kattes sygdomme, symptomer, træningsråd og meget mere. Du kan orientere dig i menuen til venstre eller bruge vores søgefunktion.

Vejer din kat for meget?

Overvægt forårsager eller forværrer mange sygdomme

De mest almindelige årsager til overvægt er:
🍩 for meget (eller forkert) mad
🏃 for lidt motion

Her kan du læse om, hvordan du hjælper din kat af med de ekstra kilo, og om hvorfor vores katte bliver overvægtige.

Er din kat plaget af gigt?

En gigtplaget kat udviser diskrete symptomer, som du nemt kan overse

Gigt hos katte er meget anderledes end hos hunde. Gigtplagede katte sover lidt længere, hopper ikke så højt op som tidligere og skal tit bruge en ”mellemstation”, og den passer måske ikke sin pels så godt som tidligere.

Problemer i knogler, led og muskler er hyppige hos katte, og selvom der oftest er tale om livslange lidelser, er der meget, der kan gøres. Sammen med din lokale dyrlæge kan du sikre optimal trivsel og livskvalitet for din kat 😺

Urenlighed hos kat

Efterlader din kat våde pletter rundt om i huset?

Sengetøj, børnenes senge eller gulvtæpper er populære steder for en urenlig kat – hvilket er meget frustrerende for ejeren, det siger sig selv.

Årsagen kan skyldes en sygdom i urinvejene, at katten ikke kan lide sit kattegrus, magtkampe med andre katte i familien eller et adfærdsproblem. Hvis katten urinmarkerer over et ændret mønster i dagligdagen, kan feromoner hjælpe i op mod 70% af tilfældene.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.