Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Kat

Sygdom, symptomer, træning

Netdyredoktor indeholder en stor database af artikler om kattes sygdomme, symptomer, træningsråd og meget mere. Du kan orientere dig i menuen til venstre eller bruge vores søgefunktion.

Alle killinger burde have et kærligt hjem 🏠🐱💕

Så sørg for at få steriliseret eller kastreret din kat, hvis du ikke ønsker killinger

Det er desværre en meget trist kendsgerning, at der fødes mange flere kattekillinger, end der er mennesker til at tage sig af dem.

Hunkatte kommer i løbetid med 2-3 ugers mellemrum hele foråret og sommeren, hvis ikke de bliver parret. Der kan sagtens komme to kuld i løbet af en sæson, nogle gange tre.

Læs mere om sterilisation og kastration af katte:

Fra 1 til 20.000 lopper

...på kun 2 måneder😕

En voksen hunloppe lægger hver dag 40-50 æg, der kan blive klækket i løbet af 1-6 dage. Lopper er genstridige og kan være rigtig svære at komme af med, når først dit kæledyr har slæbt dem med hjem.

Følg linkene og læs om, hvordan du kan forebygge loppeangreb og få tips til, hvordan du slipper af med dem.

Kan din kat et sejt trick?

Lær din kat at sidde og give high five ✋

Mange tror det måske ikke, men katte kan faktisk godt trænes. Træning er en aktiv interaktion mellem dig som ejer og din kat. Katte er ikke lige så ivrige efter at lære, som hunde kan være, men hvis du har mod på det, så kan din kat lære rigtig meget.

Du kan begynde at træne med din kat uanset kattens alder, men jo yngre katten er, des mere nysgerrig er den, typisk også efter at lave noget med dig.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.