Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Kalm tabletter til stor hund, 30 stk. Køb her

Zylkène 225 mg, 30 tabletter Køb her

Virbac Anxitane S, 30 tabletter Køb her

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml Køb her

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her

Aptus Relax tyggetabletter, 30 stk. Køb her

Kalm Hund flydende, 250ml Køb her
Tilbud
103,00 kr

VeggieDent Zen S, 15 stk Køb her

SponsoreretForebyg dyrlægeskræk

Hvalp og tæve besøger dyrlægen for at forebygge dyrlægeskræk
hos din hvalp

af Katrine Hammer, Autoriseret Veterinærsygeplejerske, Eksamineret Hundeinstruktør og FearFree Certified Professional.

Når du står der med favnen fuld af blød og nuttet hvalp, så er det svært at forestille sig, at den lille pelsklump kan udvikle en skræk for at komme til dyrlægen. Faktisk er det meget almindeligt, at man først skænker dyrlægen en tanke, når hvalpen er blevet 12 uger, og den næste hvalpe vaccination skal foretages. Det betyder i praksis, at den første oplevelse med dyreklinikken og dyrlæger er, når den skal undersøges og vaccineres.

Det lyder måske umiddelbart fornuftigt nok, men problemet med dette er bare, at førstehåndsindtrykket har utrolig stor betydning for, hvad hvalpen vil synes om at komme til dyrlægen i fremtiden. Og faktum er, at der er rigtigt mange procedurer hos dyrlægen, der har potentiale til at være skræmmende. Her kan nævnes et par stykker af dem:

  • Klinikmiljøet kan være overvældende for hvalpen – især hvis den er lidt forsigtig. Klinikken er fyldt med anderledes dufte, lyde, andre dyrearter, glat gulvbelægning, skræmmende voksne hunde, fremmede mennesker, hektisk aktivitet og begrænset plads.
  • At blive løftet op på et bord og befinde sig i højden
  • At blive undersøgt og fastholdt af en fremmed person (dyrlægen)
  • Berøring med ukendte – og dermed potentielt farlige - objekter (stetoskop, neglesaks, otoskop, sprøjter, termometer m.m.)
  • At blive stukket med en nål og opleve en svien i huden fra vaccinen efterfølgende

Hvis disse oplevelser er de første indtryk af det at komme til dyrlægen, så skal der ikke mange gentagelser til, før den unge hund begynder at tøve med at gå ind på klinikken.

Tænk forebyggende!

Ved at have forståelse for, at ovennævnte ting er skræmmende for en hund, så kan du være på forkant med begivenhederne og dermed undgå at grundlægge en dyrlægeskræk hos din hvalp.

Her er 3 vigtige fokuspunkter til hvalpens første tid:

  • Vent ikke med at opsøge den kommende dyrlæge, til det bliver nødvendigt. Spørg - gerne inden hvalpen kommer til sit nye hjem – hvornår der er mest ro på klinikken, og planlæg derefter mindst 4 ”hyggebesøg” i perioden fra hvalpen er 8-12 uger.
    På disse hyggebesøg kan hvalpen undersøge stedet i sit eget tempo, blive belønnet med en masse lækre godbidder, stifte bekendtskab med personalet og inventaret og på den måde få skabt et positivt førstehåndsindtryk af klinikken.
  • Hav mere fokus på positiv håndtering af hvalpen frem for lydighedsøvelser. Kombinér fornemmelsen af berøring med lækre godbidder, så hvalpen er vænnet til dette inden første sundhedsundersøgelse.
  • Træn tilvænning til håndtering af poter og negle, så negleklipning kan varetages derhjemme – negleklipning hos dyrlægen er nemlig en af de allerstørste udløsere af dyrlægeskræk!

Sit, dæk og alle de andre lydighedsøvelser kan en hund altid lære – men har hvalpen først fået indtryk af, at det er farligt at komme til dyrlæge, så kræver det rigtigt meget arbejde og veltilrettelagt træning at overbevise den om det modsatte.
Få endnu flere tips og tricks til at undgå dyrlægeskræk hos din hvalp på Facebooksiden “Dyrlægeskræk” eller på www.dyrlægeskræk.dk

Produkter fra vores butik

249,00 kr

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml Køb her
Tilbud
103,00 kr
82,00 kr

VeggieDent Zen S, 15 stk Køb her
379,00 kr

Kalm tabletter til stor hund, 30 stk. Køb her
349,00 kr

Zylkène 225 mg, 30 tabletter Køb her
205,00 kr

Kalm Hund flydende, 250ml Køb her
152,00 kr

Aptus Relax tyggetabletter, 30 stk. Køb her
194,00 kr

Virbac Anxitane S, 30 tabletter Køb her
239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop