Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Norsk Skovkat

Af Ulrik Westrup Historie

Den Norske Skovkat hører til gruppen af semilanghårede katte. Racen stammer helt tilbage fra Vikingetiden, hvor Vikingerne blandt andet brugte dem til at holde skibene fri fra rotter og mus. Klimaet, som katten befandt sig i, var barskt, hvilket bevirkede, at kun de stærkeste og mest robuste katte overlevede.

Katten har i dag, trods forædling, bibeholdt mange af de oprindelige træk med lange ben og en helt speciel pels. Katten har en meget tyk underuld, hvis funktion dels er at holde katten varm, dels at regn og vand preller af.

Udseende

Katten er kraftig og smidigt bygget. Hovedet er trekantet med store øjne, ørerne er høje med tufser. Halen er lang og busket. Hankatten vejer fra 5 - 8kg, mens hunkatten er en anelse mindre. Katten virker stærk og robust med lange ben.

Det overordnede indtryk af kattens temperament er, at den er positiv, nysgerrig, meget glad for sine ejere og samtidig interesseret i fremmede. Dens fysiske størrelse gør ikke katten til en barsk kat, tværtimod er det en meget hengiven, ikke-snakkende kat.

Det fleste Norske Skovkatte kan godt lide at have bevægelsesfrihed og er meget glade for at komme ud. Samtidig vil de på grund af deres naturlige nysgerrighed søge i kasser og træer, hvilket gør, at det ofte er en fordel at have forskellige klatremuligheder indendørs.

Pelsen er meget tyk i vinterperioden, hvorimod katten om sommeren ligner en helt anden kat med en kort og lettere pels. Dette bevirker at den i fældningsperioderne om foråret og om vinteren kræver en daglig børstning, både for kattens skyld og for møblernes. Men i den resterende del af året er det nok med en grundig ugentlig børstning.

Sygdom og sundhed
Generelt er Norsk Skovkat en sund katterace. Der ses en lidt større forekomst af Hypertrofisk Cardiomyopaty (HCM) hos denne race end generelt i kattebestanden.
Det kan derfor være en god ide at undersøge, om lidelsen har været konstateret hos nogle af opdrætterens katte, da det er en sygdom, som nedarves.

Et anden forhold, man skal være opmærksom på, er håndteringen af killingerne. Racen er følsom og kræver daglig håndtering, for at killingerne udvikler den sociale interaktion, man ønsker som ejer af en skovkat. Det kan derfor være en fordel at besøge opdrætteren et par gange for at se, hvilke forhold killingerne opholder sig under.

Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde

179,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro voksen hundefoder, 8 kg

Hundefoder til alle racer

303,00 kr
Ned til 269,00 kr Køb her
Hills PD Metabolic, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte

409,00 kr
Køb her
Virbac HPM Baby Dog Large & Medium, 12 kg

Fuldfoder til hvalpe

609,50 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte

502,50 kr
Ned til 449,00 kr Køb her
SPECIFIC CT-HY Hypoallergenic Treats 300 g

Godbidder til allergiske hunde

41,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Kosttilskud ved lidelser i bevægeapparatet

233,00 kr
Ned til 199,00 kr Køb her
Mængde
rabat
Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress

215,00 kr
Ned til 195,00 kr Køb her
Frontline Pour-on Vet kat 4 stk.

Mod lopper, lus og flåter på katte

169,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Aptus Pro Sport Dog, 100 gr.

Koncentreret energipasta

78,00 kr
Ned til 62,40 kr Køb her
Tilbud
Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper

204,00 kr
142,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Royal Canin VD Dog Anallergenic 8 kg

Allergidiæt til hunde

424,00 kr
Ned til 399,00 kr Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud