Sponsoreret
Gåtur - 10 gode råd
1. Vis hensyn over for andre
Det er ikke alle, der er trygge ved fremmede hunde, så kald din hund til dig, når du møder andre mennesker eller hunde.
2. Hils på den gode måde
Uanset hvor glad og venlig din hund er, skal du ikke lade den løbe hen imod fremmede mennesker eller hunde, før du er sikker på, at de gerne vil hilse på dig og din hund.
3. Træn et sikkert indkald
Hvis din hund løber frit, er det vigtigt, at du har trænet et sikkert indkald, så du til enhver tid kan kalde den til dig.
4. Sørg for, at din hund bliver socialiseret
Verden er stor og indtrykkene mange for en lille hvalp, og du kan hjælpe den med at blive afslappet, sikker og venlig over for omgivelserne ved grundig socialisering og miljøtræning. Læs flere tips til en god start for din hundehvalp.
5. Lær hundens sprog at kende
Din hund taler med kroppen - med øjne, ører, hoved, hale og kropsholdning. Jo bedre du forstår din hunds signaler, jo nemmere er det for dig at forebygge, at der opstår konflikter og ubehagelige situationer. Husk - alle hunde er forskellige!
Dansk Kennel Klub har også lavet en video om at forstå din hund - se den her.
6. Kend din hunds personlighed
Mange hunde kan fint finde ud af at begå sig blandt andre mennesker og hunde, mens andre bliver usikre og nervøse. Tag kun i hundeskov eller på friløbsarealer med din hund, når hunden er klar til det, og du ved, at den er god til at møde andre hunde.
7. Træn din hund
Anvend træningsmetoder, som er baseret på belønning. Det handler om at belønne hunden, når den gør noget ønsket - og ignorere eller forhindre det, når den gør noget, du ikke ønsker. Lad være med at tale unødvendigt hårdt til din hund og brug aldrig fysisk afstraffelse. Bliv ved med at træne din hund hele livet - det er nøglen til et tillidsfuldt og trygt samvær.
8. Søg hjælp ved uønsket adfærd
Søg professionel hjælp hvis din hund udviser en uønsket adfærd. Det kan være, hvis den er aggressiv, udviser angst eller nervøsitet, eller hvis den generelt er ulydig.Lad aldrig din hund gå med et adfærdsproblem i lang tid - jo hurtigere der bliver taget hånd om det, jo lettere er det at behandle. Læs også råd nr. 9 omkring uønsket adfærd.
9. Opfyld hundens behov
Sørg for at din hunds basale behov for motion, aktivering, kontakt og oplevelser er dækket. Hvis du ikke selv har mulighed for det i en periode, kan det være, at du må trække på familie og venner. Mange hunde, der udviser uønsket adfærd, er understimulerede i deres hverdag.
Se en video om, hvordan du aktiverer din hund her.
10. Overhold regler og påbud
Hold din hund i snor, når du lufter den, hvis skiltningen påbyder det.
Sørg for altid at samle op efter din hund. Hundens efterladenskaber kan være med til at overføre smitsomme sygdomme og indvoldsorm til andre hunde - og er også til stor gene for alle. Husk selvfølgelig at smide de brugte affaldsposer i en skraldespand, ikke i naturen.
Disse videoer og råd indgår i kampagnen Hund Med Hensyn. Læs mere på www.hundmedhensyn.dk