Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Sponsoreret

Balineser

Historie

Balineserkattens historie

Navnet henviser til en yndefuld danser fra Bali. Men hvordan denne "langhårede Siameser", som man kan kalde den med risiko for at få opdrættere på nakken, er opstået, er stadigvæk en gåde, som nok aldrig bliver løst. Man har fremført to forklaringsmodeller.
I den ene antages det, at der er  indblandet en eksisterende langhårsrace. I den anden, at der er sket en mutation hos Siameseren, som har bevirket, at semilanghårskatten Balineser er fremkommet.I 1940'erne begyndte man for alvor i Californien at avle på Balinesere. Der var dog blandt andre Siameseropdrættere en vis modstand, hvilket bevirkede, at vi skal helt frem til 1970, før racen blev anerkendt i USA og Europa.

Udseende

Kropsbygningen er magen til Siameserens kropbygning. Kroppen er lang og slank med et V-formet hoved. Halen er lang og tynd, men virker tykkere på grund

af de lange hår. Pelsen er fin og silkeagtig. Den sidder tæt til kroppen, hvilket gør, at det ikke er så tydeligt, at den er faktisk er mellemlang. Den har næsten de samme farvekombinationer som Siameseren, og de blå øjne genfindes i alle pelsvarianterne.

Temperament og pleje

Det er en meget opmærksom og aktiv kat. Samtidig er den glad for at bidrage til samtalen, hvor den dog ikke er helt så højtsnakkede som Siameseren. Det er en social kat, der elsker, at der er mennesker omkring og gerne andre Balinesere.
Kattene elsker at lege og kommergerne med legeting, hvis man smider disse. Det betyder, at det ikke er en kat, man skal efterlade alene i længere tid. Har man brug for det, må man hellere gå efter en anden race.

Pelsplejen er til at overse. Ofte er det nok med en ugentlig grundig børstning kombineret med, at man holder øje med den i ugens løb.

Sygdom og sundhed

Generelt er det en sund kat, men den har som Siameseren problemer med tandkødsbetændelse, hvilket gør, at man skal være opmærksom på tandsten og få renset tænderne jævnligt.

Der ses hos denne race en øget forekomst af astma og problemer med hjertemuskulaturen. Alt i alt er det anbefalelsesværdigt at få katten kontrolleret 1 gang årligt hos den lokale dyrlæge for at forebygge kroniske forandringer.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.