Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Hest

Sygdom, symptomer, temaer

Netdyredoktor indeholder en stor database af artikler om hestens sygdomme, symptomer, temaer og meget mere. Du kan orientere dig i menuen til venstre eller bruge vores søgefunktion.

Mavesår hos heste

Pas på de sarte hestemaver

Dagene bliver kortere og kulden melder snart sin ankomst. I den kommende tid bliver mange heste taget fra græsmarkerne og tilbage på jordfoldene. Dette medfører en ændring i hestenes hverdag og fodersituation, der kan øge risikoen for mavesår.

Læs mere om mavesår hos heste og hvordan du forebygger det her:

Mavesår hos heste
Pas på de giftige engbrandbæger

Engbrandbærer er en giftig gul plante, der hyppigt vokser på markerne, som især heste er meget følsomme overfor

Brandbægerfamilien dækker både over engbrandbæger og vårbrandbæger. Det er en af de hyppigste planteforgiftninger hos heste. Normalt vil hestene græsse udenom planterne, men hvis forekomsten på marken er stor, vil især heste æde planterne.

Læs mere om engbrandbægeren og dyrlægens anbefalinger i vores artikler:

Har din hest orm? 💩

Risikoen for at få orm er stor, da heste smitter både sig selv og hinanden

En gødningsprøve vil afsløre, om hesten udskiller ormeæg i større antal i gødningen, og din dyrlæge kan herudfra fortælle dig, om din hest har behov for behandling.

Din dyrlæge kan med forskellige undersøgelsesmetoder (fx ægtælling og larvedyrkning) se, om din hest er angrebet af spolorm, store blodorm, bændelorm, trådorm eller Cyathostomer.

Læs mere
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.