Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Sponsoreret

Burmeseren

Historie

Burmeseren er en elegant lille kat på størrelse med Siameseren. Katten stammer, som navnet antyder, oprindelig fra Burma. Den allerførste Burmeser, der kom til udlandet "Wong Mau", blev bragt til Amerika i 1930. Den er stammoder for de Burmesere, som vi kender i dag blandt andet i Danmark.

Wong Mau blevet godt nok parret med en brunmasket Siameser, da man ikke var i besiddelse af en Burma han. Man avlede derefter videre med udvalgte sønner, og til sidst lykkedes det at få rendyrket racen i en grad, så den blev anerkendt i USA i 1936. Man har også haft racen importeret til Europa i slutningen af 1800-tallet, men den var ikke på det tidspunkt særlig populær, så der blev ikke avlet videre på den.

Først i 1940erne kom den atter til England. Det tog dog noget tid, inden racen havde vænnet sig til de kolde himmelstrøg, men efterhånden begyndte avlen at tage fart.

Den første Burmeser kom til Danmark i 1959 - importeret fra Sverige.

Udseende

Katten fremtræder meget elegant, hovedet er rundet foroven med en halvlang næse og kraftig underkæbe. Øjnene er placeret langt fra hinanden, de har et lige øjenlåg og er rundede forneden. Katten skal føles mere robust, end den umiddelbart ser ud til at være. Den er en mellemstørrelseskat. Pelsen er meget kort, fin og skinnende, næsten uden underpels. Den findes i 10 varianter, hvor der også ses tortie. Den mørkebrune er den mest almindelige.

Temperament og pleje

Burmeseren er ikke for folk, der er meget hjemmefra. Den kræver et socialt liv med megen leg og snak. Den knytter sig stærkt til familien og viger ikke fra ens siden, hvis den først har knyttet sig. Samtidig er den meget stædig, hvilket man vil opdage, hvis den udvikler vaner, man ikke er så glad for. Prøv at ændre dem - det lykkes ikke.

Katten kræver ikke meget pelspleje. Det plejer at være nok med en gennemredning af katten en gang i ugen.

Sundhed og sygdom

Burmeseren er generelt en sund kat, men det er en kat, der virkelig kræver god kontrol af mundhulen, da den meget nemt udvikler tandkødsbetændelse. Ofte er det nødvendigt med årlige tandrensninger, for at undgå at katten får parodontose. Der ses hos racen nogle medfødte misdannelser blandt andet i hjertet. Det er derfor vigtigt at få dyrlægechecket katten inden anskaffelsen.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.