Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml Køb her

Aptus Relax tyggetabletter, 30 stk. Køb her

Kalm tabletter til stor hund, 30 stk. Køb her

Zylkène 225 mg, 30 tabletter Køb her

Kalm Hund flydende, 250ml Køb her

Virbac Anxitane S, 30 tabletter Køb her
Tilbud
103,00 kr

VeggieDent Zen S, 15 stk Køb her

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her

SponsoreretHundens kropssprog

Hundes kropssprog - dæmpende signaler Dæmpende signaler hos cocker spaniel: smasker, laver sine øjne smalle, løfter den ene forpote, sætter sig ned, vender siden til, lægger ørerne bagud
Af Irene Jarnved Lær at forstå din hunds signaler

Vi menneskers kommunikation er i høj grad baseret på at tale sammen. Vores kropssprog ”taler” også hele tiden, men vi fokuserer typisk ikke så meget på det i samtalen med et andet menneske. I hvert fald ikke på et bevidst plan.

Det er omvendt med vores hund. Dens primære sprog kommunikeres via mimiske og kropslige signaler. Den udtrykker sig også med stemmen – for eksempel med en lys gøen, når den vil lege, og en dyb, mørk gøen, hvis den vogter haven, når der er forbipasserende. Dens stemmeføring er oftest primært et supplement til kropssproget.

Dæmpende og truende signaler

Hundens sprogegenskaber er lige så veludviklede som menneskets. Den kan kommunikere og udtrykke sig præcis så nuanceret og præcist som du og jeg. 

Dæmpende signaler
Den har cirka 28 forskellige mimiske og kropslige signaler, den udtrykker sig med. Det er ligeså mange enkeltstående signaler, som vi har bogstaver i alfabetet. Signaler fortæller om alt fra overvældende glæde og hyggestemning til reel angst – og hedder dæmpende signaler.

Hunden anvender ofte flere signaler ad gangen for at formidle et budskab. Det kan sammenlignes med, at vi sætter forskellige bogstaver sammen for at danne ord af forskellig betydning. Når hunden starter ”en samtale”, sætter den sine signaler sammen på forskellig måde og danner dermed, hvad vi kan sammenligne med en sætning.

Truende signaler
Der findes også et andet sæt af signaler. Det er de truende signaler – og de har en del færre ”bogstaver”, her er cirka 10 forskellige.

At der er så mange flere dæmpende sig­naler i forhold til de truende, handler om, at hunden som art og flokorienteret dyr, har et medfødt behov for at gøre sig forståelig over for modparten. Og meget gerne uden at skulle ud i konflikt eller endnu værre en fysisk kamp.

Jo flere signaler den kan vise i en kommunikation, jo større er mulighe­den for, at modparten forstår hensigten. Og jo mindre bliver risikoen for, at der opstår aggression og fysisk udfald imellem dem. Hvorfor slås og risikere fysiske skader, når en diskussion el­ler et skænderi kan løse problemet?

Forstå din hund

Lær din hunds signaler at kende for at:

  • være i stand til at hjælpe din hund ud af situationer, den med tydelighed beder om hjælp til
  • vide, at din hund ikke forstår, hvad du forsøger at lære den i hverdagen eller til træning. Så du via dens signaler til dig ser, at den ikke begår fejl, fordi den ikke vil ”høre efter”.
  • give hunden det bedste liv sammen med dig med en viden om og tryghed ved, at den bliver forstået, når den kommunikerer til dig.

En fælles forståelse hund og ejer imellem styrker forholdet og følelsen af være ”bedste venner” .

I en hel artikelrække om hundens kropssprog kan du her på siden blive klogere på, hvorfor du skal interessere dig mere for din hunds signaler, hvor du og din hund typisk misforstår hinanden og meget mere. Er du nysgerrig? Så læs med her:

Produkter fra vores butik

239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
249,00 kr

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml Køb her
205,00 kr

Kalm Hund flydende, 250ml Køb her
Tilbud
103,00 kr
82,00 kr

VeggieDent Zen S, 15 stk Køb her
379,00 kr

Kalm tabletter til stor hund, 30 stk. Køb her
152,00 kr

Aptus Relax tyggetabletter, 30 stk. Køb her
194,00 kr

Virbac Anxitane S, 30 tabletter Køb her
349,00 kr

Zylkène 225 mg, 30 tabletter Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop