Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Typiske misforståelser

Misforståelser imellem menneske og hund

Mange hundeejere har det med at udtrykke følelser meget direkte og fysisk over for deres hund. Vi krammer og holder, nusser og kæler, kys­ser og klapper. Alt sammen for at udtrykke vores uforbe­holdne kærlighed til hunden.

Nogle hunde synes, at det er dejligt med så­dan en direkte kontakt, og mange accepterer det bare, men uden at være begejstret. Og så er der en hel del andre, der giver klart udtryk for ube­hag ved al den berøring og direkte kontakt. Også i disse situationer er en viden om hundens signaler et genialt redskab til at gennemskue, hvordan hunden befinder sig med det, som vi tilbyder den.

Udtryk for ubehag
Hvis din hund ikke bryder sig om kontak­ten, er du ikke i tvivl. Den vil trække sig eller ikke komme hen til dig, når den ser, at nu er der uddeling af kys og omfavnelse.

Finder sig i det
Den hund, der blot ”finder sig” i at have nærkontakt med sin ejer, vil ofte forsøge at trække sig lidt tilbage, når den bliver holdt om. Og den bliver ”stiv” i kropssproget og intens i visningen af de dæmpende signaler i forbin­delse med berøringen.

Kan lide direkte kontakt
Hunden, der uforbeholdent elsker at bliver krammet, vil være afslappet i kroppen og blot ”give sig hen”. Den vil også vise dæmpende signaler, som vil vises med en helt afslappet attitude (for at svare igen på den gode stemning). 

En fælles forståelse hund og ejer imellem styrker forholdet og følelsen af være ”bedste venner”. I artiklen hverdagssituationer får du flere konkrete eksempler på, hvordan du uforvarende kommer til at tale forkert hundesprog, og hvordan du kan anvende venligt korrekt kropssprog over for din hund.

Artiklen er skrevet af Irene Jarnved.
Mængderabat
198,00 kr
Ned til
179,00 kr

Kalm Hund flydende, 250ml

Fodertilskud mod angst, utryghed, og stress. Velsmagende fodertilskud til hunde, som kan anvendes i situationer, hvor hunden oplever utryghed, angst, stress eller nervøsitet.  Produktet kan anven...

Køb her
Mængderabat
149,00 kr
Ned til
135,00 kr

Aptus Relax, 30 tyggebidder

Bidrager til rolig og afbalanceret adfærd. Aptus Relax er tyggebidder til hunde og katte, som kan hjælpe til en roligere adfærd.

Køb her
Tilbud
227,00 kr
215,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress.  Tabletter til hunde og katte kan anvendes i situationer, hvor katten oplever utryghed, angst, stress eller nervøsitet.

Køb her
Mængderabat
367,00 kr
Ned til
349,00 kr

Kalm tabletter til stor hund, 30 stk.

Tabletter mod angst, utryghed, og stress.  Tabletter til store hunde kan anvendes i situationer, hvor katten oplever utryghed, angst, stress eller nervøsitet.

Køb her
249,00 kr

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml

Hjælper din hund til tryghed og ro. Adaptil diffusor og flaske er velegnet til at forebygge og reducere utryghed og stressrelateret adfærd hos alle hunde. Den kan anvendes i udfordrende situatione...

Køb her
419,00 kr

Royal Canin Calm CD25, 4 kg

Hjælper små hunde med at håndtere stressende situationer. Royal Canin Calm CD25 Canine er fuldfoder med et mælkeprotein, der hjælper hunde under 15 kg med at håndtere stressende situationer. Fode...

Køb her
Mængderabat
329,00 kr
Ned til
299,00 kr

Zylkène 225 mg, 30 tabletter

Zylkène er et velsmagende fodertilskud til katte og hunde, der oplever uro eller er utygge. Zylkène kan hjælpe i uvante situationer som flytning, fyrværkeri eller ved nye familiemedlemmer. Det kan...

Køb her
Tilbud
179,00 kr
169,00 kr

Virbac Anxitane S, 30 tabletter

Anxitane er et naturligt og patenteret L-theanin kosttilskud, udvundet af grøn the. Velegnet til katte og små hunde (under 10kg). Anxitane har en afslappende effekt uden at medvirke døsighed og ka...

Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det, du søgte efter? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find en dyrlæge her