Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

SponsoreretBritish Shorthair

Historie

Genetisk ligger racen tæt på europærisk korthår, men udseende er noget anderledes. Navnet hænger sammen med, at det er englændernes nationalrace, og den har været opdrættet i mere end 120 år. 

Der har været en del forvirring omkring racen og dens afstamning, for den har været blandet med den franske nationalkat, Chartreux'en. Men i 1977 adskilte man definitivt de to racer, og i 1982 fik man vedtaget grundstandarden for British Shorthair.
Trods ovennævnte forvirring er racen meget populær i Danmark.

Udseende

Katteracen fremtræder som middelstor, tung, bred og velpolstret. Den har korte og solide ben. Hovedet er bredt og halsen er kraftig. Øjnene er store og runde, gule eller kobberfarvede. Pelsen er kort, tæt og fin i kvaliteten. Katten findes efterhånden i mange forskellige farver både ensfarvede, tortie (skildpaddemønstrede) og sågar maskede.

Katten hører til blandt de tunge katteracer, og det er ikke unormalt, at de kommer op omkring 10kg i udvokset tilstand.

Temperament

Årsagen til populariteten i Danmark skal givetvis findes i, at racen kombinerer Perserens rolige temperament med en korthårskats nemme pleje. Kattene bringes ikke uden videre ud af fatning, og det er meget hyggelige katte. Racen er af engelske opdrættere blevet betegnet som "katteverdenens stærke tavse mand". Den kan godt lide selskabet med sine mennesker, men den"klistrer" ikke.

Plejen af katten er minimal, og kun i fældningssæsonen (forår og efterår) kan det anbefales af børste den, mest for at undgå hårboller.

Sygdom og sundhed

British Shorthair er en meget stærk og sund race. Man skal som ved alle andre racer holde kontrol med kattens tænder for at undgå mundhuleinfektioner.
Der findes i nogle af linierne en sygdom, der påvirker blodets evne til at koagulere, men den forekommer meget sjældent.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.