Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

SponsoreretFør du køber hund

Af Lise Lotte Christensen Overvejelser du bør gøre dig før du køber hund

Anskaffelse af hund bør planlægges nøje, hvis både du og hunden skal være tilfredse med samlivet. Nedenfor finder du en række gode råd om overvejelserne du bør gøre dig, før du køber hund.

Glæderne ved at anskaffe sig menneskets bedste ven hunden er rigtig mange, og det bekræftes bl.a. af tallene der angiver, at der er hund i mere end hvert 4. hjem i Danmark. Det er videnskabeligt dokumenteret, at hvis man er glad for hunde og har en sådan, kan det bl.a. virke blodtryks nedsættende og mindske risikoen for hjerte- karsygdomme. Hundeejere nævner endvidere følgende fordele ved at dele hjem med en hund: Øget velvære grundet frisk luft og motion og mere kontakt med omverdenen (man kan ikke undgå at komme i snak med folk, når man færdes ude med en hund). Mindre ensomhed og et lysere sind (det er meget svært at gå rundt og være trist, når man har en glad hund i hælene) og endelig nævnes selvfølgelig også det, at hunden er en trofast ven, som hele familien kan holde af.

Det var lidt om glæderne vi mennesker kan forvente ved at have hund, men skal hundeholdet være gensidigt lykkeligt, er det meget vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i, hvad det kræver at have hund, gøre sig klart hvad man selv kan tilbyde hunden og endelig, at man vælger en race der passer til en selv og ens livsstil. Det er et stort ansvar at have hund og man skal huske på at hunden, med lidt held, lever i 10-15 år.

Alt for mange hunde må hvert år betale prisen for menneskets impulshandlinger og dårlige beslutninger. De heldige bliver omplaceret eller havner på internater, de uheldige forbliver ulykkelige i hjemmet eller må lade livet. Spørg derfor altid dig selv, om du kan give en hund et godt liv?

Vi vil gerne hjælpe dig til at træffe det rette valg. Overvejer du at købe hund - eller kender du nogen der gør - så læs de gode råd om køb af hund i menuen til venstre … FØR du køber hund!

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop