Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her

Sponsoreret

Tæve eller hanhund

Af Irene Jarnved Hvad er det rigtige valg for dig?

Der er nok ikke andre end dig selv, der er i stand til at vurdere, hvilket køn du føler dig bedst tilpas med at leve sammen med. Nogle hundeejere sværger til, at tæver er det eneste køn, der er til at holde ud at bo sammen med. En anden vil sige det samme om han­hunde.

Der er dog visse tendenser for begge køn. Dem får du her; så er beslutningen måske lettere at tage?

Tæven

  • Hun kan være mere ustabil i temperamentet end hanhunde. Hun er underlagt en kønshormonel cyklus op til et par gange om året, der i værste fald kan give hende op- og nedture i en måneds tid inden løbetiden og 2-3 måneder efter.
  • Løbetiden varer i ca. 3-4 uger, og i en uges tid i midten eller 2/3 henne, er hun højløbsk og må IKKE være sammen med hanhunde, medmindre du vil have hende parret. Enkelte tæ­ver må ikke lades ude af syne, heller ikke i haven, da de i denne uge kan finde på at stikke af for at finde en han­hund at parre sig med. Og det plejer ikke at være svært at finde en, der vil stille sig til rå­dighed.
  • Oftest vil en hunhund være ok med samværet med andre hunde af begge køn.

Hanhunden

  • Han er ikke underlagt de samme hormonelle for­andringer (andet end i sin modningspe­riode) og er derfor, som en generel betragtning, mere stabil i temperamentet set over et helt liv.
  • Han kan til gengæld risikere at være ”i løbetid” hele året. Nogle hanhunde er så hormonpåvirkede, at de opsøger de løbetider, der findes i miles omkreds, hvilket kan være meget belastende for ejerens ner­ver.
  • Det er ikke usædvanligt, at hanhunde har et anstrengt forhold til andre hanhunde – udelukkende på grund af kønnet. Så knurren og måske udfarenhed imod andre hanhunde, I møder på gåturen, er ikke usædvanligt.
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop