Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her

SponsoreretKøb af hund er en tillidssag

At købe hund er en tillidssag. Det er derfor en god idé, at besøge et par forskellige opdrættere før man vælger, af hvem man vil købe hund. Hvalpe er uimodståelige, men hold hovedet koldt. Ved at aflægge flere besøg, har man et sammenligningsgrundlag, hvilket er at foretrække.

Lad børnene blive hjemme ved det første besøg. De får alt for nemt forældrene overtalt til at gøre noget overilet. "Vi skulle egentlig bare kigge …" Husk på, at hunden du beslutter dig for at købe, skal være i familien i mange år, og det skulle jo gerne være en velovervejet beslutning.

Se hvalpene i deres vante omgivelser

Man bør altid se hvalpene i deres vante omgivelser. Lad dig ikke nøjes med at se en enkelt hvalp i et "præsentations lokale". Insister på også at se hvalpene der, hvor de plejer at opholde sig. Hos hvalpene bør der være rent, men det bør også bære præg af, at hvalpene har noget at beskæftige sig med - gerne masser af legetøj, spændende ting at undersøge og lege med.

Hvalpe fra 6 ugers alderen skal være glade, frimodige og villigt søge kontakt med de besøgende. De skal virke sunde og være robuste, velnærede og velplejede (med mindre - selvfølgelig - de lige har leget tagfat i regnvejr!).

Køb aldrig en hvalp af medlidenhed. Er forholdende dårlige, virker hundene syge eller vanrøgtede, så gør det eneste rigtige for hundene - kontakt en dyreværnsforening og politiet! Køber man en hund fra sådan en person, "belønner" og støtter man blot deres dårlige adfærd. Køb derfor kun en hund fra et sted du synes om.

Se forældredyrene

Insister altid på at hilse på hvalpenes mor. Hvis hvalpene er mere end ca. 4 uger, bør tæven acceptere jeres tilstedeværelse og være omgængelig. Tæven kan - forståeligt nok - se lidt "slidt" ud, men de fleste opdrættere fremviser gerne et billede af tæven i bedre form.

Vær opmærksom på tævens adfærd. Det er vigtigt at du synes om hendes væremåde. Ikke alene vil hun videregive halvdelen af sin arvemasse til hvalpene, hun er også med til at præge hvalpene i al den tid hun er sammen med dem.

Hvis det er muligt at se hanhunden, er det også en god ide. Det er ikke altid muligt, men såfremt hanhunden bor inden for køreafstand, er det turen værd.

Klare aftaler

Når du køber en hund, er det vigtigt at man indgår klare aftaler. Da hunden i lovens forstand betragtes som en ting, er man altid dækket af købeloven, men man kan også indgå andre aftaler. Nogle opdrættere foreslår, at man laver særlige aftaler om sundhed, parringer, prøver eller udstillinger. Overvej eksempelvis om du ønsker den del af købssummen refunderet i stedet for en erstatningshvalp, hvis det viser sig at hunden har hofteledsdysplasi. Er du i tvivl, så stil masser af spørgsmål til sælger og spørg din dyrlæge eller i Dansk Kennel Klub, før du skriver under.

Produkter fra vores butik

395,00 kr

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her
548,00 kr

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
499,00 kr

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her
656,00 kr

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop