Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her
Mængderabat

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her

SponsoreretHvor finder jeg en hund

Udbudet af hunde til salg er stort, men en nem og overskuelig måde at finde en opdrætter på, er bl.a. at kontakte Dansk Kennel Klub. På DKKs hjemmeside kan du finde dagligt opdaterede hvalpelister med adresser og telefon numre på opdrættere, der har den race du søger.

Hvad er en kennel?

Hundeopdrættet kan foregå som eksempelvis stueopdræt eller kennelopdræt. Stueopdræt refererer som oftest til en opdrætter, der har et enkelt eller to kuld hvalpe om året, og hvor hvalpene opholder sig i huset hos opdrætteren. "Kennelopdræt" kan referere til et større opdræt af hunde, hvor opdrætteren måske har valgt at indrette sig med bokse, løbegårde m.m. til hundene i en del af huset eller tilbygning. Hos sidstnævnte kan hundeopdrættet være kennelindehaverens del- eller fuldtidsbeskæftigelse.

Det kan anbefales at købe hunde fra begge typer af opdrættere, men man skal altid sikre sig, at hvalpene har fået meget menneskelig kontakt og gode oplevelser, uanset hvorfra man køber hund.

Internater

Man kan også vælge at anskaffe sig en hvalp, unghund eller voksen hund fra et internat. Der kan være mange forskellige årsager til, at hunden er havnet på et internat. Sørg for at få flest mulige informationer fra personalet, om hunden du er interesseret i. Kontakt en af dyreværns-organisationerne, eksempelvis Dyrenes Beskyttelse for flere oplysninger.

Undgå hundehandlere!

Det er almen kendt, at hvalpe er meget påvirkelige i deres første levetid. De oplevelser de får - både gode og dårlige - vil påvirke dem resten af deres liv. Hvalpe skal have det trygt og godt, have gode oplevelser og ikke stresses alt for meget. Det opnår man ved, at hvalpen går sammen med sine søskende og tæven til den er mindst 8 - 10 uger gammel (loven siger af samme grund, at hvalpe først må forlade tæven når de er blevet 8 uger). Herefter skifter de fleste hvalpe hjem, altså flytter ind hos den familie de skal bo sammen med (forhåbentlig) resten af deres liv.

Hundehandlere kalder man mennesker, der har gjort det til deres levebrød at indkøbe hvalpe i udlandet - eksempelvis Ungarn eller Polen - med henblik på at videresælge hvalpene i Danmark. Hvalpene kommer som oftest fra stor-producenter, hvorfra de bliver transporteret over lange afstande i biler. Man må gå ud fra, at hvalpene lever en meget omskiftelig og tvivlsom tilværelse i den tid der går, før hvalpene omsider bliver solgt i Danmark.

Det er derfor en god regel, når du ser på hvalpe, altid at forlange at se hvalpenes mor - tæven. 

Produkter fra vores butik

548,00 kr

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her
395,00 kr

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
656,00 kr

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her
499,00 kr

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop