Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Tilbud
103,00 kr
82,00 kr

VeggieDent Zen S, 15 stk Køb her
239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
379,00 kr

Kalm tabletter til stor hund, 30 stk. Køb her
205,00 kr

Kalm Hund flydende, 250ml Køb her
152,00 kr

Aptus Relax tyggetabletter, 30 stk. Køb her
194,00 kr

Virbac Anxitane S, 30 tabletter Køb her
249,00 kr

Adaptil Calm Home diffusor med flaske, 48 ml Køb her
349,00 kr

Zylkène 225 mg, 30 tabletter Køb her

SponsoreretJul og stress

Af Lise Lotte Christensen Hunde og julestress

Selvom mange familiehunde ynder julemåneden med ekstra opmærksomhed og mange fridage, påvirker julen hundene i negativ retning med stressende ændrede vaner. Her er 5 forhold, som direkte kan påvirke din hund med stress, så brug listen til at imødekomme problemerne før de opstår.

1) Øget opmærksomhed

Selvom nogle hunde ikke kan modtage beundring nok, og soler sig i øget opmærksomhed fra alle kanter, vil andre hunde påvirkes af, at der hele tiden er gæster og ekstra hænder som vil klappe den.

Forebyggelse: Hunden skal have en god lang motionstur, inden gæsterne kommer, og sørg for, at de stressede hunde får tildelt et rum for sig selv, hvor de fra tid til anden kan slappe af, og hvor gæster ikke er velkomne. Tænk også på, at alt det ekstra hurlumhej får tiden efter jul, hvor hunden igen skal være alene, til at være ekstra hård. Derfor: tænk på, at hunden også har brug for ro og stunder hvor alene-hjemmetræningen vedligeholdes.

2) Dårlige spisevaner

Den øgede opmærksomhed bruges ofte til at få listet en ekstra småkage, et stykke konfekt, en æbleskive eller andet fra blandt andet børnene. Derudover kan det være svært at holde de faste spisetider, når dagene er fyldt på med julearrangementer, julebio og gaveindkøb efter arbejdstid. Ændringer i fodersammensætning og fodringstidspunkt resulterer ofte i opkast eller diarré.

Forebyggelse: Brug fuldfoder som hunden er vant til at spise og lav en kollektiv beslutning om at hunden ikke skal fodres med julesnacks.

3) Når ejeren er stresset, bliver hunden det også

Mange undersøgelser viser at vi mennesker generelt er mere stressede i julemåneden, først og fremmest fordi vi gerne vil nå samme arbejdsbyrde som normalt, samtidig med at vi stiller krav på den hjemlige front med hygge, juleklip og julepynt. Ofte bliver gåturene kortere, den mentale stimulation lider last. Hunden lægger sig tilmed midt i døråbningen når vi kommer hjem, så vi falder over den med alle indkøbsposerne.

Forebyggelse: Indfør at juletraditionerne også inkluderer daglige lufteture i mørket, mens I fortæller juleeventyr, og sørg for at sige velkommen til din hund, når du kommer hjem fra en lang dag - indkøbene kan sagtens vente 5 minutter.

4) Juledekorationer og pynt

Mange hunde synes, det er spændende med ændrede dufte og forskelligt julepynt. Nogle hunde, og i særdeleshed hvalpe, vil gerne udforske alt nyt. Tørrede frugter og juledekorationer, sløjfer, nødder og nisser er ikke ualmindelige fremmedlegemer fra hunde. Hertil kommer de giftige planter som mistelten, julestjerne og tulipaner.

Forebyggelse: Prøv at huske hvordan hunden opførte sig sidste jul, og undgå alt for mange giftige planter.

5) Hundepensioner

I forbindelse med julerejser og familiebesøg er mange hunde i pension. Standarden på mange pensioner er steget, og det betyder, at hundene aktiveres alene eller sammen med andre.

Forebyggelse: Undgå unødigt stress i hundepensionen ved at booke i god tid, så du får plads ved din førsteprioritet, medbring eget foder og evt. en hynde eller t-shirt, som lugter hjemligt. Anbring ikke hunden i pension, hvis den er i løbetid, da det stresser den unødig.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop