Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

679,00 kr

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her
599,00 kr

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her
395,00 kr

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her
529,00 kr

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her
Tilbud
399,00 kr
279,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her

Sponsoreret



Hundepensioner

Hund der løber efter gul bold i en hundepension
Hvorfor skal hunde passes i pensioner?

Mange mennesker har i perioder brug for at få deres hund passet.

Ofte kan det lade sig gøre at få den passet af en nabo eller et familiemedlem i vedkommendes hjem. Et større barn kan godt også passe hunden, men det skal altid være en voksen, der har det overordnede ansvar.

Hvis ikke familie, venner eller bekendte kan træde til, kan en god løsning være en hundepension. Der findes landet over mange pensioner med forskellig indretning og service.

Lovmæssigt er der afstukket ganske faste rammer for hundepensioner, men derudover er de følgende råd udtryk for en holdning hos dyrlægerne bag www.netdyredoktor.dk

Hvilken pension skal jeg vælge?

Generelt må man sige, at der findes rigtig mange forskellige pensioner, som kan opfylde næsten ethvert behov. Man må først og fremmest gøre sig klart, hvad ens egen hund kunne tænkes at have brug for.

Er det en meget aktiv hund, der normalt bliver brugt til jagt eller andet arbejde, har en sådan hund mere behov for motion og adspredelse end en ældre hund, der bruger det meste af sin tid på at sove.

Inden man bestemmer sig for, hvilken pension man vil vælge, er det en god idé først at besøge pensionen og have relevante spørgsmål klar til indehaveren. Du vil vel heller ikke sætte dit barn i en dagpleje, hvor du ikke kender til dagplejens indretning og har mødt dagplejeren selv?

Det må være en selvfølge, at man kan få lov til at se burene og løbegårdene, hvor dyrene opholder sig. Kan dette ikke lade sig gøre, må man gå ud fra, at forholdene ikke tåler at blive set, og man bør nok kigge efter en anden hundepension.

Hvilke krav er der lovmæssigt set?

Der er ganske faste regler på området dyrepensioner, og nedenstående tekst er et udpluk af regler fra en bekendtgørelse, der omhandler hundepensioner, men også andre former for hundehold som f.eks. kenneller, internater og virksomheder, der driver erhvervsmæssig hundehandel. Se bekendtgørelsen her. 

  • Der kræves tilladelse fra Fødevarestyrelsen, hvis man ønsker at drive hundepension, og der er krav om, at der er tilknyttet en tilsynsførende dyrlæge, som skal tilse hundeholdet mindst 2 gange årligt.
  • Hundene skal opstaldes i bokse, som skal være forsvarligt indrettet og tilgodese dyrenes behov for bevægelse og naturlig udfoldelse. Det er et krav, at der til hunde under 40 kg er minimum 6 m2 til rådighed pr. hund. Til hunde større end dette skal der være mere plads. Er der to hunde i samme boks, nedsættes arealkravet til det halve pr. efterfølgende hund.
  • Der er helt faste regler for indretning af boksene, om klima, lys, foder og vand, samt tilsyn. Der skal være adgang til løbegårde, der skal indeholde et beriget miljø med legetøj etc. Der skal være menneskelig kontakt, og hundenes adfærdsmæssige behov skal tilgodeses.
  • Det er lovkrav, at hundene skal være vaccineret mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse. Men det kan være en rigtig god idé, at man også får sin hund vaccineret mod kennelhoste. Denne lidelse, der svarer til kighoste hos mennesker, er særdeles smitsom og kan brede sig som en steppebrand blandt uvaccinerede hunde.
  • Hunde, der har lopper eller indvoldsorm, skal behandles, inden de kommer i pension.
  • Opstår der sygdom under opholdet, skal hunden kunne isoleres og ved alvorlig lidelse, eller hvis den ikke hurtigt bedres, skal en dyrlæge straks tilkaldes.
  • Hundepensionen er pligtig til at føre en protokol over de indsatte hunde, hvoraf fremgår race, køn, alder og vaccinationsstatus. Endvidere skal ejers navn og adresse samt dato for ankomst anføres.

Smiley-ordningen :-)

Fødevarestyrelsen udfører et årligt kontrolbesøg hos de såkaldte virksomheder, som beskæftiger sig med erhvervsmæssigt hold af hunde i form af

  1. handel med hunde
  2. opdræt af hunde
  3. hundepensioner og -internater

I forbindelse med det uanmeldte kontrolbesøg tildeles en smiley, som Fødevarestyrelsen offentliggør på www.findhundesmiley.dk. Virksomheder, der markedsfører sig via hjemmeside og sociale medier, er forpligtet til at vise smiley’en disse steder.

Smiley’en kan være glad, mellemfornøjet eller sur og viser dermed, hvor god den enkelte virksomhed er til at overholde gældende regler og dermed sikre, at hundene har det godt. Denne kvalitetskontrol kan være en stor tryghed, når man skal vælge hundepension.

Kan der fodres med eget medbragt foder?

For mange hundes vedkommende tåles foderskift ikke særlig godt. For nogle dyr gælder, at de fodres med en specialdiæt mod f.eks. nyrelidelser, allergi, sart mave o.a.. Det bør være en selvfølge, at man selv kan få lov til at medbringe det nødvendige foder, men man skal ikke regne med afslag i prisen af den grund. I øvrigt bør der i pensionen udelukkende fodres med et kvalitetsfoder.

Kan pensionen give nødvendig medicin?

Mange dyr får i en periode af deres liv, eller måske permanent, lægemidler, som også skal gives i pensionsperioden. Derfor skal pensionen være villig til at fortsætte medicineringen under opholdet.

Hvad skal man ellers tænke på ?

Husk at medtage et tæppe, strømpe eller trøje, således at hunden har en kendt lugt med i pensionen. Det øger dens tryghed i de nye omgivelser.

Løbetid: Er en hunhund i løbetid skal den kunne isoleres i et rum for sig selv, således at hanhundene ikke bliver frustrerede. Det kan de sagtens blive alligevel og det bør være op til hundepensionen, om de synes, det er en god idé at tage imod den.

Man bør respektere de afleverings- og afhentningstider som pensionen har, da det giver uro og gøen, hver gang nogen træder ind til dyrene og man dermed stresser alle de indsatte hunde. Ved at begrænse antallet af forstyrrelser, bliver opholdet mere roligt for hundene.

af dyrlæger Christian Mogensen og Kirsten Boeck.

Produkter fra vores butik

679,00 kr

Hill's Science Plan Adult Medium hundefoder, 12 kg Køb her
599,00 kr

Royal Canin VDH Adult, 10 kg Køb her
395,00 kr

SPECIFIC CXD-M Adult Medium Breed, 7 kg Køb her
Tilbud
399,00 kr
279,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
529,00 kr

Virbac HPM Adult Dog, Small & toy, 7kg Køb her
Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop