Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Min kat har en voldsom forkølelse, der ikke vil gå væk

Vi har verdens bedste Maine Coon hankat (kastrat) på snart 7 år. Loui hedder han:-)

Loui har siden efteråret døjet med forkølelse med hoste, gul snot, nysen og poter der har kørt rundt omkring snuden. Vi har konsulteret dyrlæge flere gange, hvor der er givet antibiotika af 2 omgange. Dette har fjernet al snot, hosten, nysen, snorken og det der gjorde at han kørte poterne rundt i sit ansigt. Dog er det vendt tilbage igen kort tid efter kuren har været afsluttet.

Dyrlægen har taget røngten og blodprøver, som intet unormalt viser. Dyrlægen har mistænkt at det kan være astma, hvilket han nu har fået medicin for i en måneds tid - dette har dog heller ikke løst problemet.

Jeg har selvfølgelig trawlet nettet for ideer om hvad der kan være med ham. Mit eget bedste bud er kronisk eller sejlivet bihulebetændelse ..... men giver det mening uden forhøjede infektionstal?

Vil gerne høre om I har erfaring med lignende sygdomsforløb, hvis det er muligt.
Tak for en dejlig side.
Mvh
Thea

Svar fra Netdyredoktor

Kære Thea

Kronisk flåd fra næsehulen kan være et meget udfordrende problem at få has på og din beskrivelse af, at infektionen vender tilbage efter endt antibiotika-behandling er desværre velkendt. Det fortæller at medicin ikke kan stå alene, - man har også brug for organismens egne helende kræfter. Hvis vævet i næsehulen har taget varigt skade, kan det ikke forsvare sig mod de bakterier, der altid vil være der.

Jeg tror ikke så meget på bihulebetændelse og heller ikke på allergi, det sidder mere i lungerne og giver hoste. Men jeg synes næste skridt må være at få lavet en dyrkning fra snottet og så vælge antibiotika ud fra svaret. Desuden skal der behandles i nogen tid efter, at symptomerne er forsvundet. Selv da kan resultatet være skuffende.

Svampeinfektion er også en mulighed. Du kan også drøfte med din dyrlæge, om Loui skal henvises til en kollega med specielle kompetencer på dette område.

Det var desværre ikke så opløftende et svar, men jeg ønsker jer held og lykke med at få løst problemet.
Med venlig hilsen
Kirsten Boeck
Dyrlæge, Netdyredoktor

Hill's PD Allergy & Skin Care z/d Feline, 2 kg

Tørfoder til katte med foderallergi

310,00 kr
Køb her
SPECIFIC FOD-HY Allergen Management Plus, 1,6 kg (4x400g)

Velegnet til foderallergi, atopi eller kombinationer

229,00 kr
Køb her
SPECIFIC FOW-HY Allergy Management Plus, 28 x 100 g

Vådfoder til katte med allergi

310,00 kr
Køb her
Royal Canin Anallergenic kat 4 kg

Allergidiæt til katte

569,00 kr
Køb her
Fandt du ikke svar på det du søgte? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find dyrlæge