Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
185,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter Køb her
Mængderabat
575,00 kr
Ned til
517,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg) Køb her
199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
239,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk Køb her


Foderhygiejne

Hvad er foderhygiejne?

En EU forordning med virkning fra 1. januar 2006 skal sikre, at fødevarer ikke indeholder uønskede restkoncentrationer fra foderkomponenter, som senere indgår ukontrollabelt i fødekæden. Dette kaldes foderhygiejne.

Menneskers fødevaresikkerhed er et opprioriteret område, og i den sammenhæng er det vigtigt at forstå, at selvom der kun slagtes ca. 2000 heste i Danmark, regnes heste for at være konsumdyr i store dele af EU. Danske heste skal altså underlægges de samme regler som EU´s øvrige heste.

De nye regler

Alle, der håndterer foder, skal registreres, og i forbindelse med registreringen skal du indberette fodringspraksis.

Mange er allerede basisregistrerede efter Foderhygiejneforordningen. Det er du, hvis du har søgt om støtte efter Enkeltbetalingsordningen eller hvis du har dyr iCHR (Det centrale husdyrregistre), f.eks. får eller kvæg. I så fald har du allerede en basisregistrering, og behøver måske ikke at gøre mere.

Basisregistreringen omfatter fodring af alt, som ikke er forblandinger eller fodertilsætningsstoffer i ren form. Du må f.eks. bruge grovfoder, fodermidler (korn, revet hvidløg, olie m.m.), foderblandinger, som f.eks. tilskudsfoder (f.eks. "islænder müsli"), mineralsk foder (f.eks. Travo Sport, sliksten), diætetisk foder (f.eks. elektrolytter). Alt dette er IKKE forblandinger.

Hvis du bruger en forblanding eller et fodertilsætningsstof i ren form, så skal du have en udvidet registrering.

Hvis du har en basisregistrering og ønsker at påbegynde brugen af forblanding eller fodertilsætningsstof i ren form, skal du først indberette til Plantedirektoratet, at din registrering skal ændres. Du skal ikke oplyses navn på produktet eller indsende foderplaner.

Det er jeres eget ansvar, at registreringen er korrekt. Plantedirektoratet skal ikke vurdere foderplaner eller have indsendt oplysninger om, hvor gulerødderne købes.

Du kan læse mere om reglerne og finde registreringsblanketten på Plantedirektoratets hjemmeside.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.