Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Tilbud
334,00 kr
309,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
469,00 kr

Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte.  Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management er velegnet til overvægtige katte.  Foderet kan med fordel anvendes til at undgå vægtstigning efter et vægtt...

Køb her
Mængderabat
227,00 kr
Ned til
209,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Hjælp til situationer med utryghed, angst og stress. Fodertilskuddet indeholder aminosyrerne L-Theanin og L-Tryptophan samt peptider og B-vitamin - og kan være med til at reducere stress, utryghed...

Køb her
Mængderabat
89,00 kr
Ned til
79,00 kr

Aptus Pro Sport Dog, 100 gr.

Energipasta til hunde med et højt aktivitetsniveau. Aptus Pro Sport Dog er et koncentreret energipasta med 60% fedt.  Let at medbringe og anvende.

Køb her
Tilbud
175,00 kr
165,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper. Advantage vet. er et middel til behandling og forebyggelse af lopper hos katte. Må bruges til alle katte og killinger over 8 uger.  Til katte over 4 kg s...

Køb her
179,00 kr

Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde.  Prac-tic er en spot-on behandling, der indeholder aktivstoffet Pyriprol, som er udviklet til behandling mod lopper og flåter hos hunde.

Køb her
Tilbud
539,00 kr
509,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte fra 1 til 8 år.VetPro Voksen kat tilfører katten alle nødvendige næringsstoffer. De valgte protein-, fedt og kulhydratkilder sikrer en høj fordøjelighed og gode smagsegenskaber....

Køb her
Mængderabat
239,00 kr
Ned til
197,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Tilskud til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos hunde. Det styrker og vedligehold...

Køb her
199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter

Mod lopper, lus og flåter på katte.  Frontline Pour-on Vet indeholder fipronil, som dræber voksne lopper inden for 1 døgn, før de når at lægge æg. Frontline Pour-On Vet. beskytter effektivt mod lo...

Køb her


Dyr som gave / Børn og dyr

Mange børn ønsker sig et dyr i gave

Der er mange årsager til, at børn ønsker sig et dyr i fx julegave. En af grundene kan være, at børnene ønsker selskab, når de kommer hjem fra skole, eller at de ønsker at have ansvar for et dyr, at kammeraterne har dyr - eller at de blot er glade for dyr og derfor godt kunne tænke sig et.

Der er ikke noget galt i at få et dyr, hvis det gives væk efter seriøse overvejelser. Det er vigtigt, at forældre underrettes om, at børnene får et dyr i gave af giveren, og at de samtykker. Katastrofen opstår, når dyr foræres væk som en hovsa-løsning.

Det skal ydermere understreges, at det er forældrenes ansvar at sikre sig, at dyret får den daglige pasning og pleje, for selvom ønsket er stort hos børn, daler interessen for pligterne desværre.

Skal man give dyrene som gave fx juleaften?

Svaret er klart nej. For dyrene giver det ingen mening at blive introduceret til det nye hjem på det tidspunkt af året, hvor der er livlig juletravlhed. Dette gælder uanset om man taler om ørkenrotter, marsvin, kaniner, fugle, katte eller hunde.

Nogle kan endda finde på at pakke bur eller dyr ind i store kasser, og placere dem under juletræet. Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvor bange dyrene er i denne situation. Det har ligeledes været praktiseret at give levende dyr til runde fødselsdage. Hvadenten det er høns, alm. kæledyr eller smågrise, er det ikke nogen god idé at udsætte dyrene for en fest med mange mennesker og evt. høj musik.

Dyr skal introduceres til de nye omgivelser, når der er stille og roligt. Dette er vigtigt, således at dyret ikke forbinder det nye sted med angst, forvirring og utryghed. Når man får et nyt dyr, er det vigtigt at sætte sig godt ind i netop dette dyrs behov.

Hvad kan man gøre, hvis man gerne vil give et dyr som gave?

For at undgå, at dyret starter med en ubehagelig oplevelse på et tidspunkt, hvor den kommende ejer har alt for mange andre ting at tænke på, kan man:

  • Give et gavekort på det pågældende dyr
  • Give en god fagbog om det nye dyrs pasning og pleje
  • Pakke et tøjdyr ind i fx marsvineburet og skrive, at vedkommende får et levende marsvin senere
  • Fotografere det pågældende dyr og give billedet af det i en flot ramme
  • Give tilbehør til dyret, f.eks. foder eller legetøj.

Mange børn får så mange gaver juleaften, at de ikke vil savne den levende gave på dette tidspunkt, men derimod glæde sig til at få dyret i løbet af 1-2 uger, når der er mere roligt i huset.

Hvilke dyr skal man give til børn i forskellige aldre?

Følgende er blot ment som vejledning i forbindelse med køb af kæledyr. Det skal understreges, at listen ikke ændrer ved, at det er forældrenes ansvar, at der bliver sørget for dyret hver dag.

Børn under 3-4 år kan have svært ved at håndtere dyrene rigtigt og kan derfor ufrivilligt komme til at beskadige dyrene. Al omgang med dyr bør derfor foregå sammen med større søskende eller forældre. 

Kæledyr til aldersgruppen 4-8 år:

Fra 4 år og op til 8 år kan barnet have stor glæde af dyr, men kan under ingen omstændigheder have ansvaret for at passe dyret.

Marsvin er gode kæledyr til mindre børn: de er rimeligt robuste og er aktive om dagen. Marsvin er bløde og kan hurtigt gøres meget tillidsfulde. Børn synes det er sjovt, at de får varieret kost.

Ørkenrotter er ligeledes gode kæledyr til de mindste. Ørkenrotterne kan bo i et terrarium med grene og bark, således at de kan bygge huler og gange. Terrariet ændrer sig således fra dag til dag.

Kaniner er også populære kæledyr. De er bløde og ser søde ud. Der findes mange forskellige slags kaniner i mange farver. Nogle kaniner er meget tamme, mens andre desværre kradser.

Mange andre smågnavere som hamstere og mus er aktive om natten og derfor kedelige for børn, da de altid sover om dagen.

Kæledyr til aldersgruppen 8-12 år:

Børn fra 8-12 år kan tage et større ansvar. Som voksen kan man overlade den daglige pasning af dyrene til børnene, men det skal understreges, at forældrene fortsat skal kontrollere, at dyrenes daglige behov er tilgodeset.

Akvariefisk kan være en spændende udfordring i denne periode: Det er en fornøjelse at se på et velholdt akvarium. Der findes mange flotte fisk, og moderne pumper, bevirker at den daglige pasning er utrolig nem.

Undulater er en populær fugleart. Der findes flere forskellige farver. Undulater kan gøres helt håndtamme og kan synge på mange forskellige måder.

Killinger eller katte er populære kæledyr i denne aldersgruppe. De kan knytte sig meget nært til enkeltpersoner, de kræver ikke megen pasning, og børn er gode til at lege med dem og aktivere dem.

Kæledyr til aldersgruppen 12 år og opefter:

Børn fra 12 år og opefter kan forstå, hvilket ansvar det er at have et dyr, og man kan derfor som forældre stille større krav om pasning, luftning, træning mv. Hvalp eller hund kan gives til 12 års børn, således at de har ansvar for den daglige pasning og luftning. Børn i denne aldersgruppe kan derudover træne med hundene og bruge meget tid sammen med hvalpen, hvilket ofte bevirker, at der dannes meget stærke bånd mellem hunden og de store børn. (Men det er vigtigt, at resten af familien er indforstået med, at en hund kræver tid og plads - også i hverdagen).

Du kan kontakte din dyrlæge, hvis du ønsker råd og vejledning om det pågældende dyrs pleje.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop