Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
SE TILBUD I VORES WEBSHOP HER

Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter Køb her
185,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter Køb her
239,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk. Køb her
Mængderabat
575,00 kr
Ned til
517,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg) Køb her
Mængderabat
399,00 kr
Ned til
359,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg Køb her
239,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk Køb her

SponsoreretMR scanning af husdyr

Ulrik Westrup

Hvad er MR skanning?

MR står for Magnetic Resonans. Teknikken benytter sig af, at vores krop er opbygget af atomer, hvor der er elektriske ladede enheder. Når disse bliver påvirket af et kraftigt magnetfelt ændrer de adfærd, og når de så vender tilbage til deres oprindelige status afgiver de et signal, som så kan modtages af maskinen og omformes til et billede. Denne form for billeddiagnostik, kan med fordel anvendes mange af de steder, hvor røntgendiagnostik ikke er tilstrækkeligt.

Hvad er fordelen ved en MR skanning frem for f.eks røntgenundersøgelser?
Den største fordel ved anvendelse af MR skanning, er at man ikke har kunnet påvise vævsskade ved denne undersøgelsesmetode. Mennesker med pacemakere eller andre metalimplantater, kan ikke MR skannes, men dette er ikke et stort problem hos vores husdyr. Til gengæld kræver undersøgelsen at patienten ligger helt stille. I praksis vil det betyde, at patienterne skal være i fuld anæstesi ved undersøgelserne. Derfor er der i lastbilen, installeret inhalationsnarkose efter de normer, som er standard i Danmark og en rutineret sygeplejerske vil overvåge narkoseforløbet.

Hvorfor skal man MR skanne dyr?
Sygdomme og lidelser i hjerne og rygmarv er oplagte til MR skanninger. Det drejer sig typisk om diskusprolapser og kræftsvulster i hjerne eller rygmarv. Men også tumorer i dybt liggende strukturer i næsehulen og kæben kan afsløres ved en sådan skanning.

Hvorfor en mobil skanningsenhed?

Ideen med den mobile skanningstruck, er at familiedyr både øst og vest for Storebælt, nu får muligheden for en specialundersøgelse i lokalområdet. På den måde, vil en undersøgelse være til mindst gene for ejerne. Efter forudgående aftale, indlægges dyret på et dyrehospital. Når skanningstrucken er ankommet, kan dyret undersøges i fuld narkose. Det er ikke muligt for ejeren at være med.

MR skanning en udstrakt service for alle
Ombygningen af en truck til et højt specialiseret undersøgelsesrum, har været både tids- og ressourcekrævende. Trucken er unik og specialdesignet fra bunden. De mange måneders ombygningen har været foretaget både i ind- og udland.

Den store magnet kræver enorme mængder strøm, og det har derfor været nødvendigt, at trucken var selvforsynenede med den givne strømmængde. Projektet er det første i verdenen, og man kan med rette sige, at Ulrik Westrup er en pioner indenfor dette felt.

Du skal kontakte din dyrlæge hvis…

  • Du ønsker at din egen dyrlæge skal henvise til en MR skanning
  • Du ønsker at vide mere om MR skanning i forhold til dit eget dyr
Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop