Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop

Muldvarpesakse - pas på dem

Muldvarpesakse - pas på dem

Hanne Friis Lund

Muldvarpe er uønskede i vores haver - men iveren efter at komme dem til livs kan være skæbnesvanger for vores kæledyr.

Katten Katja fik forpoten i en saks - men nåede heldigvis til dyrlægen i tide til at redde livet. I dag klarer hun sig på tre ben. Katten havde været væk et par dage, men endelig kom den tilbage en aften - blot i chok med en muldvarpesaks fastklemt om den ene forpote. Blodforsyningen var helt aflukket og poten sort og død.

Heldigvis var der ikke nået at gå koldbrand i det, og Katja reddede livet - en pote fattigere men ikke desto mindre lige kæk og glad. Det er en forfærdelig oplevelse for både ejer og kat, og vi har alle sammen en forpligtelse til at undgå at sådan noget sker.

Dyrenes beskyttelse fortæller, at det absolut bedste man kan gøre, er at leve med sine muldvarpe i haven. På et tidspunkt er gangsystemerne etablerede færdigt og muldvarpebestanden stabil. Det bevirker, at der ikke graves så mange nye gange - og dermed kommer der ikke så mange skud.
 
Omvendt vil der altid komme nye muldvarpe til, når man dræber de eksisterende. Og nye muldvarpe graver nye gange - som giver nye skud.
 
Du kan læse mere om muldvarpeskud  - og om at leve med muldvarpene på dyrenes beskyttelses hjemmeside.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.

Fandt du ikke svar på det du søgte? Kontakt din lokale dyrlæge. VetFamily har klinikker i hele landet.
Find dyrlæge