Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
AniPlan
Find dyrlæge
Webshop

Fodring af den overvægtige kat

Af Hanne Friis Lund Der er kun én vej til vægttab hos en kat: Færre kalorier og mere motion.

De fleste katteejere vil nikke genkendende til hvor svært, det er systematisk at motionere en kat. Det mest oplagte sted at tage fat her er i fodringen.

Når en kat skal tabe sig, er der flere måder at fodre den på. Den mest skånsomme og behagelige måde for katten er ved at fodre den med et slankfoder til katte, eksempelvis VetPro slankefoder til kat.

Et slankefoder til kat er sammensat sådan, at der er færre kalorier i foderet pr. 100g. Det betyder at katten kan få lov at spise en rimelig mængde og dermed stadig opnå en følelse af mæthed, selvom den er på slankekur.

For at sænke kalorieindholdet i foderet er proteinindholdet øget og fedtindholdet sænket. Det er vigtigt at foderet indeholder relativt meget protein, så katten har alle muligheder for at opretholde sin muskelmasse samtidig med at den taber fedt frem for muskulatur. Samtidig hjælper det også med at give en god smagbarhed af foderet.

Hvordan finder jeg ud af om min kat er overvægtig?

Der findes forskellige metoder til at vurdere en kats fodertilstand. Ideelt set har en voksen kat en fedtprocent på 20. Er den over det, er katten teknisk set overvægtig.

Det mest almindelige måde at angive kattens fodertilstand, er ved at kigge på katten og vurdere dens tykkelse alene med blikket (har den talje, hænger bugen etc.). Det bør altid følges op af at man mærker katten godt på siden af brystkasse og bug, samt vurderer hvor tydeligt man kan mærke torntappene på rygsøjlen. Det er vigtigt jævnligt at veje katten. Eksempelvis ved den årlige vaccination, men du kan med fordel veje katten derhjemme en gang om måneden for at følge med i vægten.

Er du i tvivl om dette og skal begynde med slankefoder til din kat, kan du med sindsro antage at den er omtrentlig 25% overvægtig. Så kan du justere fodermængden ud fra dette.

Hvordan fodrer jeg min overvægtige kat?

Nøglen til succes er, at du fodrer med den angivne mængde foder pr. dag og ikke mere end det. Der findes for mange fodermærker målebægre, men den absolut mest sikre måde at få den rigtige mængde foder pr. dag, er ved at veje dosis op på en køkkenvægt eller lignende. Usikkerheden ved at måle en mængde op er ret stor, og specielt for katte, hvor få foderpiller pr. dag kan udgøre en stor forskel, er det tilrådeligt at veje fodermængden HVER dag. Hvis du gerne vil give katten lidt ekstra, skal du huske at trække dette fra fodermængden, samt vælge dine katteguffer med omhu. Brug evt. VetPro godbidder, som består af frysetørret sejfilet. Det er et rent naturprodukt af mager fisk med et højt proteinindhold og næsten ingen fedt. Tun i olie og andre fede sager er en dårlig ide, selvom katten elsker det. Der er for meget energi i.

Hvis du får lagt et slankeprogram, er det også givet hvor ofte du skal kontrolveje din kat. Det sidste er vigtigt, for efterhånden som katten slanker sig, skal den have mindre og mindre mad at spise. Hvis du glemmer at justere madmængden, stopper katten med at tabe sig.

Hvad nu hvis min kat har andre sygdomme samtidig med at den er overvægtig?

Hvis din kat fejler flere ting på en gang, bør du aldrig starte et vægttab uden af konsultere din dyrlæge først.

Kan jeg fodre min kat med VetPro slankefoder resten af dens liv?

Det kan du sagtens. VetPro slankefoder indeholder alle næringsstoffer, din kat har brug for. Og hvis det er måden, du kan holde den slank på, kan du godt bruge dette foder permanent.

Tilbud
SPECIFIC FRD Weight Reduction, 7,5 kg

Foder til slankekur, sukkersyge eller fordøjelsesproblemer

621,00 kr
589,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
VetPro slankefoder til kat 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til overvægtige katte

579,00 kr
Ned til 522,00 kr Køb her
Royal Canin VD Cat Obesity 6 kg

Fuldfoder til overvægtige katte

499,00 kr
Køb her
KONG Cat Corduroy Mouse

Legetøj til katte - mus

89,00 kr
Køb her
Hill's PD Metabolic Weight Management, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte

409,00 kr
Køb her
Mængde
rabat
Hill's PD Metabolic+Urinary, 4 kg

Vægt og urinveje i ét

439,00 kr
Ned til 364,00 kr Køb her
Royal Canin VD Cat Satiety, 6 kg

Foder til overvægtige voksne katte

519,00 kr
Køb her
Netdyredoktors nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud