Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Tilbud
539,00 kr
509,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte fra 1 til 8 år.VetPro Voksen kat tilfører katten alle nødvendige næringsstoffer. De valgte protein-, fedt og kulhydratkilder sikrer en høj fordøjelighed og gode smagsegenskaber....

Køb her
Tilbud
334,00 kr
309,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
179,00 kr

Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde.  Prac-tic er en spot-on behandling, der indeholder aktivstoffet Pyriprol, som er udviklet til behandling mod lopper og flåter hos hunde.

Køb her
Mængderabat
239,00 kr
Ned til
197,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Tilskud til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos hunde. Det styrker og vedligehold...

Køb her
Mængderabat
89,00 kr
Ned til
79,00 kr

Aptus Pro Sport Dog, 100 gr.

Energipasta til hunde med et højt aktivitetsniveau. Aptus Pro Sport Dog er et koncentreret energipasta med 60% fedt.  Let at medbringe og anvende.

Køb her
199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter

Mod lopper, lus og flåter på katte.  Frontline Pour-on Vet indeholder fipronil, som dræber voksne lopper inden for 1 døgn, før de når at lægge æg. Frontline Pour-On Vet. beskytter effektivt mod lo...

Køb her
469,00 kr

Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte.  Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management er velegnet til overvægtige katte.  Foderet kan med fordel anvendes til at undgå vægtstigning efter et vægtt...

Køb her
Tilbud
175,00 kr
165,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper. Advantage vet. er et middel til behandling og forebyggelse af lopper hos katte. Må bruges til alle katte og killinger over 8 uger.  Til katte over 4 kg s...

Køb her
Mængderabat
227,00 kr
Ned til
209,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Hjælp til situationer med utryghed, angst og stress. Fodertilskuddet indeholder aminosyrerne L-Theanin og L-Tryptophan samt peptider og B-vitamin - og kan være med til at reducere stress, utryghed...

Køb her

Megabakteriose

Hvad er megabakteriose hos fugle?

Denne hyppige infektion ses især hos undulater, men kan også forekomme hos andre arter. Infektionen skyldes en organisme kaldet megabakterie, som oftest opholder sig i fuglens kro (formave).

Hvad er symptomerne på megabakteriose?

  • Oppustethed og depression
  • Vægttab på grund af fordøjelsesproblemer
  • Typisk ses slimet opkast/gylp
  • Diarré. Fæces er mørk og uratdelen (den hvide del af klatten) er lille

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen megabakteriose?

Bakterierne påvises ved at udtage svaberprøver fra kroen. Dog er det nemmere at påvise megabakterier i fæcesprøver. Hvis fuglen er død foretages obduktion og påvisning af megabakterier i skrab fra tarmvæg og kro. I mange tilfælde vil denne metode være den eneste måde at stille diagnosen på.

Hvordan behandles megabakteriose?

Ved at give svampemiddel i noget æggefoder i 10 dage. Forebyggelse og efterbehandling sker ved at gøre drikkevandet surt med f.eks. æbleeddike resten af fuglens levetid.

Hvordan er fremtiden for din fugl, hvis den har megabakteriose?

Infektionen er alvorlig, og kan medføre døden. Ved akutte tilfælde dør fuglen i løbet af få dage mens den ved den kroniske form bliver afmagret i løbet af flere uger/måneder.

Hvorfor får fugle megabakteriose?

Smitten sker formentlig ved direkte kontakt med andre fugle enten ved opgylpning af foder i forbindelse med kurtisering og opmadning af unger eller via tilskidte foder/vandskåle.

Det kan diskuteres om megabakterien er en sygdomsfremkaldende organisme i ordets egentlige betydning, eller om den blot er en organisme, som er en del af den naturlige tarmflora, idet op imod halvdelen af alle undulater er bærere uden at vise symptomer, og som, når den får overtaget, forårsager sygdom.

Hvad er risikoen for, at din fugl får megabakteriose?

Da undulater, som har siddet alene gennem år, kan få sygdommen, betyder det, at de har levet med bakterien i længere tid, uden at dette tilsyneladende har givet problemer. Hvilke årsagsforhold, der bevirker, at bakterien bliver et problem, vides ikke, men stress anses som en mulig årsag.

Anden viden om megabakteriose

Forebyggelse sker ved at gøre drikkevandet surt, f.eks. med æbleeddike. Undulater med megabakteriose får let andre sygdomme i kombination.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.