Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

Mængderabat
239,00 kr
Ned til
197,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Tilskud til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos hunde. Det styrker og vedligehold...

Køb her
Tilbud
175,00 kr
165,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper. Advantage vet. er et middel til behandling og forebyggelse af lopper hos katte. Må bruges til alle katte og killinger over 8 uger.  Til katte over 4 kg s...

Køb her
179,00 kr

Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde.  Prac-tic er en spot-on behandling, der indeholder aktivstoffet Pyriprol, som er udviklet til behandling mod lopper og flåter hos hunde.

Køb her
Mængderabat
89,00 kr
Ned til
79,00 kr

Aptus Pro Sport Dog, 100 gr.

Energipasta til hunde med et højt aktivitetsniveau. Aptus Pro Sport Dog er et koncentreret energipasta med 60% fedt.  Let at medbringe og anvende.

Køb her
Tilbud
539,00 kr
509,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte fra 1 til 8 år.VetPro Voksen kat tilfører katten alle nødvendige næringsstoffer. De valgte protein-, fedt og kulhydratkilder sikrer en høj fordøjelighed og gode smagsegenskaber....

Køb her
Tilbud
334,00 kr
309,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
Mængderabat
227,00 kr
Ned til
209,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Hjælp til situationer med utryghed, angst og stress. Fodertilskuddet indeholder aminosyrerne L-Theanin og L-Tryptophan samt peptider og B-vitamin - og kan være med til at reducere stress, utryghed...

Køb her
199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter

Mod lopper, lus og flåter på katte.  Frontline Pour-on Vet indeholder fipronil, som dræber voksne lopper inden for 1 døgn, før de når at lægge æg. Frontline Pour-On Vet. beskytter effektivt mod lo...

Køb her
469,00 kr

Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte.  Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management er velegnet til overvægtige katte.  Foderet kan med fordel anvendes til at undgå vægtstigning efter et vægtt...

Køb her


Pasning og soignering

Negleklip

Trimning af neglene er for nogle fugle nødvendig, hvis ikke neglen slides på normal vis. Fugles negle er opbygget som hundes og kattes, det betyder, at der er en blodåre og en nerve, som man ikke må klippe i. Grunden til at man skal undgå dette, er for det første, at det gør meget ondt at blive klippet i en nerve. For det andet vil en evt. blødning være svær at stoppe, og for det tredje virker såret som en indgangsport for endog alvorlige infektioner. Klipningen kan ske med en neglesaks.

Forebyggelse af forvoksede negle sker ved at indrette buret med naturgrene; birke- og bøgegrene er især gode. Keramiske siddepinde eller pinde af sten kan også bruges, men de er svære at skaffe.

Sandpapir som underlag i bunden af buret og på siddepindene må frarådes. Sandpapiret sliber ikke neglene særlig godt, og i mange tilfælde får fuglene sår og senere bylder i tæerne af at sidde på materialet.

Næbtrimning

Det er ikke normalt, at fugle skal have næbbet trimmet eller klippet. Nogle fugle har dog fra fødslen misdannede næb, eller har efter sygdom fået et skævt næb, som ikke slides normalt. I disse tilfælde kan trimning af næbbet være nødvendigt.

Det hyppigste problem er overvækst af overnæbbet. Selve trimningen foretages bedst med et lille bor, f. eks. et tandlægebor, og bør foretages af en dyrlæge. Hvis man klipper næbbet med en neglesaks, er der risiko for at det flækker.

Fjertrimning

Fjertrimning udføres mest på større papegøjer, der skal gøres håndtamme, idet det kan være en fordel, at fuglen i en periode ikke kan flyve. Metoden består i at klippe flyvefjerene på en eller begge vinger. Af hensyn til fuglens udseende skal de 2-3 yderste svingfjer ikke klippes. Nogle fugle kan stadig flyve, selv efter at svingfjerene er klippet på begge vinger!!!

Efter næste fældning vokser de klippede fjer ud, og fuglen kan igen flyve, hvis altså man ikke gentager klipningen. Man må ikke klippe i fjerene førend de er vokset helt ud efter en fældning.

Fremvoksende fjer kaldes blodfjer, fordi de er meget blodholdige. Tidligere forhindrede man fugle i at flyve ved at klippe det yderste led af vingen af. En stækkemetode, som ikke længere er tilladt.

Badning

Badning er en vigtig part af fuglenes egen soignering. De fleste fugle kan lide at bade dagligt, hvis de har muligheden. Badevandet skal da skiftes dagligt for at undgå dårlig hygiejne i buret. De fugle, som ikke vil bade selv, kan overbruses med en blomsterforstøver.

Efter badet bruger fuglene megen tid på at pille i, og rette på, deres fjerdragt. Denne soignering er vigtig for fuglene, og er med til at forhindre kedsomhed og - specielt hos papegøjer - senere adfærdsproblemer.

Kanariefugle bader gerne hver dag året rundt i en flad skål med vand. Undulater er derimod ikke altid så begejstrede for vand i en flad skål, men vil hellere rulle sig i en bunke våde salat- eller mælkebøtte-blade!!

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.