Hund
Kat
Hest
Smådyr
Videnskab
VetPlan
Brevkasse
Find dyrlæge
Webshop
Se udvalgte Produkter

Produkter fra vores butik

199,00 kr

Frontline Pour-on Vet kat, 4 pipetter

Mod lopper, lus og flåter på katte.  Frontline Pour-on Vet indeholder fipronil, som dræber voksne lopper inden for 1 døgn, før de når at lægge æg. Frontline Pour-On Vet. beskytter effektivt mod lo...

Køb her
Mængderabat
89,00 kr
Ned til
79,00 kr

Aptus Pro Sport Dog, 100 gr.

Energipasta til hunde med et højt aktivitetsniveau. Aptus Pro Sport Dog er et koncentreret energipasta med 60% fedt.  Let at medbringe og anvende.

Køb her
Mængderabat
239,00 kr
Ned til
197,00 kr

Canosan tyggetabletter til hund, 60 stk

Tilskud til støtte og vedligehold af sunde led. Canosan er et naturligt kosttilskud, der støtter den normale funktion i ledbrusk, ledkapsler, sener og ledbånd hos hunde. Det styrker og vedligehold...

Køb her
Tilbud
175,00 kr
165,00 kr

Advantage vet. til katte over 4 kg, 4 pipetter

Til forebyggelse og behandling af lopper. Advantage vet. er et middel til behandling og forebyggelse af lopper hos katte. Må bruges til alle katte og killinger over 8 uger.  Til katte over 4 kg s...

Køb her
179,00 kr

Prac-Tic Hund 22-50 kg, 3 pipetter

Behandling af lopper og flåter til hunde.  Prac-tic er en spot-on behandling, der indeholder aktivstoffet Pyriprol, som er udviklet til behandling mod lopper og flåter hos hunde.

Køb her
Tilbud
539,00 kr
509,00 kr

VetPro voksen kattefoder 8 kg (4x2 kg)

Fuldfoder til katte fra 1 til 8 år.VetPro Voksen kat tilfører katten alle nødvendige næringsstoffer. De valgte protein-, fedt og kulhydratkilder sikrer en høj fordøjelighed og gode smagsegenskaber....

Køb her
Tilbud
334,00 kr
309,00 kr

VetPro voksen hundefoder, 8 kg

VetPro voksen hundefoder er velegnet til: Små racer: 9 mdr. - 7 årMedium racer: 11 mdr. - 6 årStore racer: 16 mdr. - 5 år VetPro Voksen Hund er sammensat således, at behovet for næringsstoffe...

Køb her
Mængderabat
227,00 kr
Ned til
209,00 kr

Kalm tabletter til hund og kat, 30 stk.

Hjælp til situationer med utryghed, angst og stress. Fodertilskuddet indeholder aminosyrerne L-Theanin og L-Tryptophan samt peptider og B-vitamin - og kan være med til at reducere stress, utryghed...

Køb her
469,00 kr

Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management, 4 kg

Fuldfoder til overvægtige katte.  Hill's Prescription Diet Metabolic Weight Management er velegnet til overvægtige katte.  Foderet kan med fordel anvendes til at undgå vægtstigning efter et vægtt...

Køb her

Poxvirus

Hvad er poxvirus hos fugle?

Poxvirus er et virus, som giver anledning til at fuglen får vorter, også kaldet papillomer. Virus kan derudover angribe fuglenes slimhinder.

Hver gruppe af fugle har formentlig deres egen form for poxvirus; dvs. amazonpapegøjer er smittet med én type poxvirus og kanariefugle med en anden type. De enkelte virustyper kan kun udvikle symptomer på deres specifikke gruppe af fugle.

Hvad er symptomerne på poxvirus?

Hudform: vorter og skæl ses især på områder uden fjer. Denne form for poxvirus benævnes ofte "den tørre form". Slimhindeform: ødelægger slimhinder i svælg, fordøjelsessystem inkl. kloak og luftrør, evt. også øjenslimhinder. Denne form for poxvirus kaldes undertiden "den våde form".

Hvordan kan din dyrlæge stille diagnosen poxvirus?

De symptomer, som fuglen har, giver en mistanke, som kan bekræftes ved påvisning af virus i vævsprøver.

Hvordan behandles poxvirus?

En specifik behandling af virusinfektionen findes ikke, og derfor bliver behandlingen blot en symptombehandling af følgerne, med antibiotika og binyrebarkhormon som lokalbehandling.

I nogle tilfælde kan kirurgisk behandling af papillomerne komme på tale. I USA findes vacciner til forebyggelse af infektionen hos kanariefugle.

Hvordan er fremtiden for din fugl, hvis den har poxvirus?

Mange fugle overlever en infektionen, når det drejer sig om den tørre form i huden. Modsat er slimhindeformen dødelig for de fleste fugle.

Hvorfor får fugle poxvirus?

Smitte sker ved direkte kontakt fugl og fugl imellem. I voliereanlæg kan insekter evt. bære smitten over korte afstande. Raske smittebærere blandt fuglene er en vigtig årsag til smittens overlevelse.

Hvad er risikoen for, at din fugl får poxvirus?

Infektionen ses især hos amazonpapegøjer, specielt blåpandede amazonpapegøjer, og kanariefugle er ligeledes hyppigt angrebet.

Anden viden om poxvirus

Med hensyn til forebyggelse af papillomatose anbefales karantæne i 6 måneder, f.eks ved indkøb af nye fugle.

Netdyredoktors nyhedsbrev Nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling

Vi sender faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.